Λαύριο – ΑΕΚ

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από το Champions League σημαίνει πως η "ένωση" ασχολείται αποκλειστικά με το πρωτάθλημα. Το Λαύριο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή του στην κατηγορία.

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν στη Betshop Basket League, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Η ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη την τιμωρία του Ολυμπιακού, έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και το πλεονέκτημα έδρας ως και τα ημιτελικά.

Βασικοί αντίπαλοί της για τη δεύτερη θέση είναι οι ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Περιστέρι, οι οποίοι ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, με δύο νίκες λιγότερες από την ΑΕΚ. Όμως, η ομάδα του Μπάνκι έχει δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά το Λαύριο, ακολουθούν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (εντός), Πανιώνιο (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Κολοσσό Ρόδου (εκτός). Άρα, το ματς με το Λαύριο είναι κομβικό για τη συνέχεια.

Ο “δικέφαλος” είναι κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μπάμπεργκ, ενώ όσο να ναι, υπάρχει και κατήφεια για τον αποκλεισμό. Όμως, σίγουρα δεν θα υπάρξει κατάρρευση, αφού βασικός στόχος για φέτος είναι να φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος.

Ο τραυματισμός του Ματσιούλις ήταν καθοριστικός για τον αποκλεισμό από τη Μπάμπεργκ, αφού η δύναμή του και η ικανότητά του να “μιλάει” στις κρίσιμες στιγμές, έλλειψε για την “ένωση”. Η διοίκηση κινείται για να αντικαταστήσει τον Λιθουανό παίκτη με άλλον, ώστε να ενισχύσει την ομάδα στη συνέχεια των πλέι οφ. Η εικόνα των “κιτρινόμαυρων” είναι εκπληκτική στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, όπου μετράει έξι στα έξι, με πάνω από 81 πόντους ενεργητικό σε όλα τα παιχνίδια.

Το Λαύριο έχει τρεις νίκες διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και πρέπει να “αυτοκτονήσει” για να υποβιβαστεί. Μετά την ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι θα παίξουν με τον Προμηθέα εκτός, τον Χολαργό εντός, την Κύμη εκτός και τον Ήφαιστο εντός. Αρκετά βατό πρόγραμμα δηλαδή, αν εξαιρέσουμε το ματς της Πάτρας.

Ο Ντορόν Λαμπ με 14 πόντους μ.ο. σε κάθε ματς, είναι ο ηγέτης της ομάδας, ενώ ο πρώην “ενωσίτης”, Μίλαν Μιλόσεβιτς, προσθέτει 11 πόντους και κάνει εκπληκτική δουλειά σε ριμπάουντ και άμυνα.

Σε ενδιαφέρει