Μπορντό – Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ θέλει τη νίκη για να παραμείνει κοντά στην τριάδα. Η Μπορντό έχει νέο προπονητή που χρειάζεται μια νίκη για καλό ξεκίνημα.

Στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές της Ligue 1, η Μπορντό έχει μόνο μία νίκη. Άλλαξε προπονητή πριν δεκαπέντε μέρες και στον πάγκο πλέον είναι ο Πορτογάλος, Πάουλο Σόουζα. Πάντως, ακόμη δεν έχει νίκη ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού στα δύο ματς που ήταν στον πάγκο, η Μπορντό έφερε δύο ισοπαλίες, με Αμιάν και Ρεν.

Η έδρα της είναι από τις πολύ καλές της κατηγορίας, με έξι νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες σε δεκαπέντε αγώνες. Τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα, το 2-1 επί της Τουλούζ, στις 17/2. Στο πιο πρόσφατο ματς που έδωσε, κόντρα στην Αμιάν, ήταν μετριότατη και από τύχη πήρε την ισοπαλία.

Η διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη είναι δώδεκα πόντους, οπότε δεν υπάρχει άγχος για την παραμονή. Βέβαια, αν κάνει κάνα δυο τρεις γκέλες ακόμη, ίσως αυτό να αλλάξει. Σε καμία περίπτωση δεν έχει σωθεί οριστικά. Ο πλάγιος επιθετικός, Καλού, είναι η μοναδική απουσία που έχει να αντιμετωπίσει ο Σόουζα. Στην επίθεση, η τριάδα Ντε Πρεβίλ, Καμανό και Μπριάν.

Οι πολλές απουσίες της στην άμυνα της Μαρσέιγ και το γεγονός πως ο Γκαρσιά έπρεπε να αλλάξει το σύστημα, έφεραν τη γκέλα με την Ανζέ. Μάλιστα, οι Μασσαλοί προηγήθηκαν 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του τρελο-Μάριο Μπαλοτέλι. Όμως, με δύο πέναλτι, δέχτηκαν την ισοφάριση και ένα σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια για την τριάδα.

Πριν από αυτή την ισοπαλία, είχε προηγηθεί η φυσιολογική ήττα με 3-1 από την Παρί. Όμως, αν πάμε πέντε παιχνίδια πίσω, η ομάδα του Γκαρσιά είχε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Στόχος της είναι η τρίτη θέση, ώστε να συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Πιο εφικτός στόχος η τέταρτη θέση, από την οποία απέχει μόνο ένα πόντο, ενώ οι Ρεμς και Μονπελιέ είναι πολύ κοντά της, ακριβώς από κάτω.

Οι Καμαρά, Σακάι και Ματαντά επιστρέφουν, με αποτέλεσμα ο Γκαρσιά να παίξει με το αγαπημένο του 4-4-2. Οι Οκάμπος και Μπαλοτέλι ταλαιπωρούνται από κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά πιθανότατα θα προλάβουν το ματς και θα είναι στην ενδεκάδα.

Σε ενδιαφέρει