Λυών – Ρεν

Ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Γαλλίας διεξάγεται σήμερα, ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας.

Η Λυών είναι μεγάλη ομάδα και οι οπαδοί της δεν ανέχονται να μένουν άτιτλοι από το 2012. Ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της, είναι εξαιρετική και φέτος, έχοντας κοντράρει όχι μόνο τις γαλλικές ομάδας, αλλά και ορισμένες από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές. Μέσα στο γήπεδό της έχει μόνο δύο ήττες σε δεκαπέντε ματς. Τη μία από αυτές, την έχει υποστεί από τη Ρεν.

Είναι πολύ πιθανό, η παραμονή ή όχι του Ζενεσιό να κριθεί από το αποτέλεσμα του σημερινού μας. Η διοίκηση τον θέλει, ο κόσμος όμως έχει πολλές απαιτήσεις και θέλει ένα μεγαλύτερο όνομα. Ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα ανακοινώσει τι θα γίνει με τον προπονητή, στις 2/4, οπότε ανάλογα με την έκβαση του αγώνα, θα αποφασίσει κιόλας.

Οι Τετέ και Μεντί έμειναν εκτός αποστολής, αλλά ο Ζενεσιό έχει όλους τους βασικούς στη διάθεσή του. Η τριάδα των Φεκίρ, Ντεπάι και Ντεμπελέ που παίζει μπροστά, μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο στην καλή του μέρα.

Η Ρεν έχει κάνει εκπληκτικό δεύτερο γύρο. Από τότε που άλλαξε προπονητή και ήρθε ο Στεφάν, πραγματικά δείχνει πως είναι από τις καλύτερες ομάδες στη Γαλλία. Μάλιστα, λίγο έλλειψε να προκριθεί και στην Ευρώπη κατά της Άρσεναλ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Η 7η θέση στο πρωτάθλημα δίνει έξοδο στην Ευρώπη και η 9η Ρεν είναι τρεις πόντους μακριά. Είτε λοιπόν μέσω του πρωταθλήματος, είτε μέσω του κυπέλλου, έχει πολλές ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο. Μακριά από το γήπεδό της στο πρωτάθλημα έχει έξι ήττες, τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 14 ματς.

Στην ήττα από τη Λυών πριν λίγες μέρες είχε σημαντικές απουσίες, αλλά σήμερα επιστρέφουν οι Τραορέ (26/0), Μπενσεμπαίνι (21/1) και Μπουριγκό (26/5, 4 ασίστ), άπαντες βασικοί. Δεν θα συμβεί το ίδιο με τον Ντα Σίλβα, ο οποίος έμεινε εκτός.

Σε ενδιαφέρει