Προγνωστικά στοιχήματος στην φάση των 16 του Μουντομπάσκετ

Προγνωστικά στοιχήματος στην φάση των 16 του Μουντομπάσκετ

Τα ζευγάρια της φάσης των 16 του Μουντομπάσκετ, σίγουρα θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά, καθώς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά:

ΗΠΑ – Μεξικό: Οι Αμερικάνοι είναι μέχρι στιγμής αυτό που περιμέναμε όλοι, δηλαδή σαρωτικοί. Ακόμη κι αν οι σούπερ σταρ τους δεν ήρθαν στην Ισπανία, έχουν εξαιρετικό ρόστερ και δεν σταματούν να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους, ακόμη κι όταν το ματς έχει κριθεί. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Ντέιβις με 15,8 πόντους μ.ο., ενώ ακολουθούν οι Φαρίντ με 13,8 και Χάρντεν με 12,6 αντίστοιχα. Η Αμερική πετυχαίνει πάνω από 100 πόντους σε κάθε ματς, δείχνοντας πως δύσκολα θα βρεθεί κανείς για να τους απειλήσει. Το Μεξικό έχει καλό ρόστερ, με κορυφαίο όλων τον Αγιόν, που έχει 15,8 πόντους και 7,5 ριμπάουντ μ.ο. Εξαιρετικοί και οι Κρουζ και Χερνάντες, με 13,4 και 11,2 πόντους αντίστοιχα. Οι bookmakers πάντως δίνουν πάρα πολλούς πόντους διαφορά υπέρ των αντιπάλων τους, ακόμη και όταν παίζουν με “συμπαθητικές” ομάδες, όπως ο Άγιος Δομήνικος και η Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, όποιος πήγε εναντίον στο χάντικαπ, πληρώθηκε. Οι 37,5 πόντοι που δίνονται υπέρ του Μεξικού είναι πολλοί, αλλά εκτιμώ πως οι σταρ του NBA θα θέλουν να κάνουν μια συντριπτική νίκη επί του Μεξικού, το οποίο έχει καλή ομαδούλα, αλλά έχει πετύχει ήδη τον στόχο του και δεν έχει άλλες φιλοδοξίες. Αυτή τη φορά νομίζω πως έχει αξία η νίκη των Αμερικάνων με πάνω από 37,5 πόντους διαφορά, που πληρώνει 1,90.

Γαλλία – Κροατία: Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, παρότι οι Γάλλοι έχουν πιο δυνατό όνομα, ως πρωταθλητές Ευρώπης. Οι απουσίες των Ντε Κολό και Πάρκερ έχουν μειώσει κατά πολύ την δυναμική της περιφέρειας, αν και ο Ντιό είναι πολύ καλός σε αυτό το τουρνουά, παίρνοντας και πολύτιμες βοήθειες από τον Ερτέλ. Η αλήθεια πάντως είναι πως η ομάδα στηρίζεται στους Ντιαό και Μπατούμ, ενώ χρησιμότατος είναι και ο Λαβέρν. Οι Κροάτες έχουν εξαιρετικό ρόστερ, αλλά ο Ρέπεσα είναι στη δυσάρεστη θέση να έχει τον Τόμιτς ντεφορμέ. Ο Μπογκντάνοβιτς βάζει ακόμη και στην κακή του μέρα κοντά στους 20 πόντους, ενώ ο Σάριτς δείχνει πως θα ξεχωρίσει φέτος στην Εφές Πίλσεν. Το πρόβλημα της ομάδας εντοπίζεται κυρίως στον άσο, όπου οι Λαφαγιέτ και Ούκιτς δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Μοιρασμένες οι αποδόσεις για τη νίκη, με τους Κροάτες να είναι ελαφρύ αουτσάιντερ. Πάντως, μιλάμε για πολύ αμφίρροπο ματς που δεν είναι καθόλου εύκολο για προγνωστικά.

Δομινικανή Δημοκρατία – Σλοβενία: Σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλο από τους Σλοβένους. Τα αδέρφια Ντράγκιτς και κυρίως ο Ζόραν, έχουν πάρει από το χέρι την ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς και για πολύ λίγο έχασαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Ο μεγάλος Ντράγκιτς έχει 17,4 πόντους μ.ο., ενώ ο Ζόραν έχει 12,2, όσους ακριβώς και ο Ντόμεν Λόρμπεκ. Οι Όμιτς και Σλόκαρ είναι οι άλλοι δύο που μπορεί να στηρίζεται ο προπονητής της ομάδας, ενώ σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει στην συγκεκριμένη ομάδα είναι η ομαδικότητα. Ο Γκαρσία είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Άγιου Δομήνικου, καθώς έχει 20,2 πόντους κατά μ.ο. και είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης. Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι οι Δομινικανοί και σίγουρα θα παλέψουν το ματς. Επειδή όμως όλα εξαρτώνται από την απόδοση της Σλοβενίας και είμαι σίγουρος πως οι Σλοβένοι μπορούν στην καλή τους μέρα να “διαλύσουν” τον αντίπαλο, θα μείνω μακριά. Οι 7,5 πόντοι που δίνονται υπέρ των τυπικά γηπεδούχων είναι λίγοι και μπορούν να καλυφθούν. Αν έβρισκα το line γύρω στο 12,5 σίγουρα θα το επέλεγα πιο άνετα.

Ισπανία – Σενεγάλη: Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για το συγκεκριμένο ζευγάρι. Θα περάσει η Ισπανία και θα το κάνει και εύκολα. Τώρα, το πόσο εύκολα, εξαρτάται από τις ορέξεις των Ισπανών. Αν ξεκινήσουν το ματς με φούρια και αποκτήσουν μεγάλη διαφορά, ίσως κάπου σταματήσουν ώστε να μην ξοδέψουν δυνάμεις. Πραγματικά η Ισπανία είναι μια υπέροχη ομάδα, πλήρης σε όλες τις θέσεις. Ειδικά όμως στους ψηλούς, δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Εντυπωσιακός ο Πάου Γκασόλ, τρομερός ο Μαρκ Γκασόλ και πρώτη εναλλακτική λύση ο φοβερός Ιμπάκα. Βέβαια και στα γκαρντ – φόργουορντ οι λύσεις είναι πάμπολλες. Ναβάρο, Ρούμπιο, Γιουλ, Ρούντι, Καλντερόν, Σέρχιο Ροντρίγκεζ κ.α. Οι Ντιένγκ και Φαγέ είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Σενεγάλης, με 18 και 11 πόντους μ.ο. αντίστοιχα, ενώ σίγουρα θα έχουν πρόβλημα κόντρα στους “πυραυλοκίνητους” κοντούς των Ισπανών, καθώς όλοι παίκτες τους είναι ψηλά και βαριά κορμιά. Είμαι διατεθειμένος να πάρω το ρίσκο και να ποντάρω στη νίκη των Ισπανών με πάνω από 33,5 πόντους, που πληρώνει 1,88.

Νέα Ζηλανδία – Λιθουανία: Η απουσία του Καλνιέτις έχει επηρεάσει τους Λιθουανούς, αλλά έστω και την τελευταία στιγμή κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση του ομίλου τους. Οι Μοτιεγιούνας και Βαλανσιούνας είναι αυτοί που προπορεύονται στο σκοράρισμα, με κάτι παραπάνω από 10 πόντους ανά παιχνίδι, όμως υπάρχουν πολλές επιλογές στην επίθεση, καθώς οι Γιουσκεβίτσιους, Ντάριους Λαβρίνοβιτς και Σεϊμπούτις έχουν όλοι πάνω από 8 πόντους σε κάθε ματς. Η ομάδα του Καζλάουσκας δεν με πείθει και εκτιμώ οτι δεν θα πάει πολύ ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχει top class παίκτες και η απώλεια του Καλνιέτις είναι καθοριστική. Η Νέα Ζηλανδία κατάφερε δύσκολα να περάσει στο top 16, μετρώντας δύο νίκες και δύο ήττες στον όμιλο. Οι παίκτες της είναι σκληροτράχηλοι και δεν σταματάνε να παλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ηγέτης της είναι ο βετεράνος Πένι, ενώ εξαιρετική απόδοση έχει πιάσει και ο Γουέμπστερ. Εγώ θα πάω στον άσο με 9,5 πόντους πλεονέκτημα υπέρ της ομάδας της Ωκεανίας, με καλύτερη απόδοση το 1,93.

Σερβία – Ελλάδα: Ένα ματς που πάμπολλες φορές έχει κρίνει πανευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά και που έχει προκαλέσει έντονα νεύρα μεταξύ των δύο ομάδων. Κάποτε η Σερβία ήταν όπως η Ισπανία σήμερα, καθώς με Μποντιρόγκα, Ντίβατς, Ρέμπρατσα κ.α. παικταράδες, ήταν πολύ δύσκολο να την κερδίσεις. Σήμερα, δεν υπάρχουν παίκτες αυτού του επιπέδου, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ένα από τα καλύτερα γκαρντ της τελευταίας τριακονταετίας, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο NBAyer Ραντούλιτσα είναι ο σταρ της ομάδας και πρώτος σκόρερ της, με πάνω από 14 πόντους μ.ο. στο τουρνουά. Οι Μπιέλιτσα και Τεόντοσιτς, με 12,6 και 10,4 πόντους αντίστοιχα, είναι τα στηρίγματα του Τζόρτζεβιτς, ενώ πολύ καλός είναι και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Όσον αφορά τους χρόνους συμμετοχής, πιο πολύ στο γήπεδο βλέπουμε τους Τεόντοσιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μάρκοβιτς και Ραντούλιτσα, ενώ εντύπωση προκαλούν τα μόλις 10 λεπτά μ.ο. συμμετοχής του Νέναντ Κρίστιτς. Είναι ξεκάθαρο πως ο Τζόρτζεβιτς θέλει να δημιουργήσει τη νέα Σερβία και βασίζεται σε παίκτες ενθουσιώδεις και παθιασμένους. Βέβαια, στην πρώτη φάση οι Σέρβοι έχασαν όλα τα δύσκολα παιχνίδια και προκρίθηκαν γιατί κέρδισαν την Αίγυπτο και το Ιράν. Η Ελλάδα έχει εντυπωσιάσει τους πάντες. Όλοι τώρα σκέφτονται ότι με τους Σπανούλη και Κουφό στην ομάδα, θα είχαμε πολλές ελπίδες για μετάλλιο. Μεγάλες προσδοκίες όμως δημιούργησαν και οι εμφανίσεις στην πρώτη φάση. Κι αν με τους αγώνες με τη Σενεγάλη, τις Φιλιππίνες και το Πουέρτο Ρίκο, ήταν αναμενόμενες, αυτές κόντρα σε Κροατία και Αργεντινή, έδειξαν πως η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να έχει ξεχωρίσει πολύ, όμως τέσσερις είναι οι key players αυτής της ομάδας. Σαφώς οι Καλάθης και Ζήσης στα γκαρντ, ο Παπανικολάου στο τρία και ο Μπουρούσης στο πέντε. Βέβαια, σε εκπληκτική κατάσταση είναι και τα δύο τεσσάρια της ομάδας, ο Πρίντεζης και ο Καϊμακόγλου, οι οποίοι πετυχαίνουν συνολικά 20 πόντους κατά μ.ο. σε κάθε ματς. Ο Μπουρούσης είναι πρώτος σκόρερ, με 12 πόντους, αλλά και 10 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα. Η ομάδα τρέχει πολύ και θα το κάνει και κόντρα στη Σερβία. Ο Κατσικάρης κάνει εξαιρετική δουλειά και ακόμη κι αν αποκλειστούμε από την επόμενη φάση, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Η νίκη της Ελλάδας πληρώνει μόλις 1,55 και σίγουρα δεν έχει αξία. Το χάντικαπ είναι πολύ μικρό υπέρ της Σερβίας και δεν πρόκειται να το τιμήσω. Τελικά, θα απολαύσω το ματς και θα το δω με γαλάζιο κασκόλ και τα χέρια μακριά από τον υπολογιστή.

Τουρκία – Αυστραλία: Ίσως το πιο αμφίρροπο ματς της φάσης των 16. Η Τουρκία έκανε άλλοτε καλές εμφανίσεις και άλλοτε απογοήτευσε στην πρώτη φάση. Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό με την ομάδα του Αταμάν, καθώς είναι πολύ καινούρια για να έχει σταθερότητα στην απόδοσή της. Όπως αναμενόταν και πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ο Πρέλτζιτς είναι ο ηγέτης της ομάδας, με 11,8 πόντους και 4 ασίστ μ.ο. Από κει και πέρα, εντυπωσιακός είναι ο εμφανώς αδυνατισμένος Σαβάς, που έχει περίπου 10 πόντους σε κάθε ματς, ενώ ο Ασίκ με περίπου 11 πόντους και 9 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα, δίνει πολύτιμες βοήθειες. Γεμάτη ταλέντο είναι η Αυστραλία, που ήταν εξαιρετική στην πρώτη φάση. Κέρδισε την Λιθουανία, καθώς και όλες τις μικρές ομάδες του ομίλου, ενώ έχασε από τη Σλοβενία και την Αγκόλα (στο τελευταίο ματς του ομίλου). Ο Μπέινς είναι μακράν ο πρώτος της σκόρερ, με πάνω από 17 πόντους μ.ο. σε κάθε ματς, ενώ οι Γκούλντινγκ και Ίνγκλς με 12,5 πόντους και 11,8 πόντους μ.ο., είναι οι άλλοι δύο που έχουν διψήφιους αριθμούς στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό της ομάδας του Λεμάνις είναι πως δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Επτά παίκτες έχουν πάνω από 20 λεπτά μ.ο. συμμετοχής και όλοι πάνω από 10. Αυτό σημαίνει πως το εκτεταμένο rotation θα τη βοηθήσει στη συνέχεια, από πλευράς φυσικής κατάστασης των παικτών. Θεωρώ πως το ματς είναι 50-50 και θα πάω με τον άσο της Τουρκίας, που πληρώνει 2,45.

Βραζιλία – Αργεντινή: Τεράστιο κλάσικο, με τους Βραζιλιάνους να έχουν καλύτερο και πιο φρέσκο ρόστερ, αλλά την Αργεντινή να παίζει με πάθος και να έχει πιο “βαριά” φανέλα. Μαζί με τις Ισπανία και Η.Π.Α., η Βραζιλία έχει την καλύτερη φροντ λάιν στο τουρνουά. Οι Νενέ Ιλάριο, Τιάγκο Σπλίτερ και Άντερσον Βαρεχάο, πρωταγωνιστούν όχι μόνο στο Μουντομπάσκετ, αλλά και στις ομάδες τους στο NBA. Θεωρώ πως είναι οι μοναδικοί που μπορούν να παίξουν στα ίσια τα αδέρφια Γκασόλ και τον Ιμπάκα, αν και στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, η Ισπανία επικράτησε εύκολα. Πάντως, κανείς από αυτούς τους τρεις δεν είναι ο πρώτος σκόρερ, αλλά είναι ο Μπαρμπόσα, που έχει πάνω από 13 πόντους μ.ο. Σε φοβερή κατάσταση ο Μαρσελίνιο Ουέρτας που καθοδηγεί με ασφάλεια την ομάδα του, η οποία εκτός από την Ισπανία, κέρδισε κάθε αντίπαλο. Οι Μασάδο, Γκαρσία και Βιέρα είναι πολύτιμοι για τον Μανιάνο. Η Αργεντινή δεν έχει στη διάθεσή της τους Τζινόμπιλι και Ντελφίνο, αλλά με τους Σκόλα και Νοτσιόνι σε εξαιρετική κατάσταση, μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Βέβαια, οι Αργεντίνοι έχασαν τόσο από την Κροατία, όσο κι από την Ελλάδα, αλλά με μικρή διαφορά. Ο Σκόλα έχει 21,6 πόντους μ.ο. σε κάθε ματς, ενώ οι Χέρμαν και Νοτσιόνι έχουν περίπου 10 πόντους μ.ο. Στην περιφέρεια είναι πολύ καλός ο νεοαποκτηθείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης, Καμπάτζο, ενώ ο Πριτζιόνι δείχνει ακούραστος. Αν οι Σκόλα, Χέρμαν, Νοτσιόνι και Πριτζιόνι αντέξουν στο γρήγορο ρυθμό της Βραζιλίας, θα δούμε ωραίο ματς. Επειδή όμως πιστεύω οτι δεν θα τα καταφέρει, θα πάω με τον άσο με χάντικαπ 7,5 πόντων υπέρ των Αργεντινών, που πληρώνει 1,95.

Σε ενδιαφέρει