Δ’ Όμιλος: Κερδίζουν με διαφορά οι Σλοβένοι

fedbfbdbeadccaea

Αν και αιφνιδιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι Λιθουανοί απέναντι στο Μεξικό τελικά πήραν τη νίκη με 74-87 χάρη στην ευστοχία τους εντός πεδιάς (24/38 δίποντα και 11/20) τρίποντα. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο Μασιούλης, παίχτης πλέον της Ρεάλ Μαδρίτης, οποίος είχε 19 πόντους και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του στο σκοράρισμα. Η απουσία του Καλνιέτης σ’ αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντική και πιστεύω πως θα φανεί εντονότερα στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Το σημερινό ματς απέναντι στην Ανγκόλα επιφυλάσσει εκπλήξεις και δεν θα είναι τόσο εύκολο. Οι πρωταθλητές Αφρικής επικράτησαν με 80-69 (πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ) της Νοτίου Κορέας, αφού κυριάρχησαν και στις δύο ρακέτες με πρωταγωνιστές τους Μορέιρα και Μουρ. Ο Σιπριάνο βοήθησε πολύ από την περιφέρεια και ήταν εκεί όταν οι Ασιάτες μείωσαν τη διαφορά. 

H ομάδα του Καζλάουσκας είναι το μεγάλο φαβορί αλλά η διαφορά των 15,5 πόντων δεν πιστεύω ότι θα καλυφθεί από τους Λιθουανούς. Έχει αξία το διπλό με τέτοιο χάντικαπ υπέρ των Αφρικανών.

Το δύο στα δύο θέλει να πετύχει σήμερα η Σλοβενία έπειτα από τη νίκη της με 80-90 επί της Αυστραλίας. Αν και τα “κανγκουρό” αντιστάθηκαν έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό για άλλη μια φορά Γκόραν Ντράγκιτς ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους. Ο αστέρας των Φοίνιξ Σανς είχε ως συμπαραστάτες στο σκοράρισμα τους Λόρμπεκ, Μπάλαζιτς και τον αδελφό του, Ζόραν (όλοι τους είχαν διψήφιο αριθμό πόντων). Η ομάδα του Γιούρι Σντοβτς αναμένεται να έχει ευκολότερο έργο απέναντι στο Μεξικό. Οι Μεξικανοί δεν έδειξαν ότι έχουν τίποτα ιδιαίτερο απέναντι στη Λιθουανία. Ο Κρουζ με 21 πόντους έμοιαζε μόνος στην επίθεση, ενώ αμυντικά είχαν πολλά κενά ακόμη και όταν έπαιξαν ζώνη.

Οι Σλοβένοι αν πιάσουν ρυθμό μπορούν να ξεπεράσουν και τους 100 πόντους απέναντι σε τέτοιες άμυνες. Οι 13,5 πόντοι που δίνονται στο Μεξικό είναι λίγοι. Θα επιλέξω τον άσο με χάντικαπ των Μεξικανών.

Την πρώτη τους νίκη θα ψάξουν οι Αυστραλοί απέναντι στη Νότιο Κορέα. Η ομάδα από την Ωκεανία ήταν ανταγωνιστική απέναντι στους Σλοβένους και αν κάνουν και πάλι τέτοια εμφάνιση δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Κορεάτες που κατά πάσα πιθανότητα θα φύγουν από το τουρνουά χωρίς νίκη. Η Αυστραλία θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μπέινς, ο οποίος έκανε καταπληκτικό ματς πετυχαίνοντας 21 πόντους αλλά τραυματίστηκε. Οι Ασιάτες αν έχουν κάποια ελπίδα, αυτή είναι να τους βγουν τα σουτ. Με αντίπαλο την Ανγκόλα ήταν πολύ άστοχοι και καταδικάστηκαν σε ήττα.

Μπορεί μεν να είναι φαβορί οι Αυστραλοί, αλλά οι 16,5 πόντοι που δίνονται υπέρ τους είναι πάρα πολλοί, ειδικά αν λείψει τελικά ο Μπέινς. Θα παίξω υπέρ της Κορέας με τόσο υψηλό χάντικαπ.

Σε ενδιαφέρει