Ντέρμπι και πολλά διπλά στον Α’ όμιλο

batoum

Ο Α’ όμιλος του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ μας δίνει και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας. Γαλλία-Βραζιλία και όποιος αντέξει.

Οι δυο τους μαζί με τη Σερβία θα προσπαθήσουν να πάρουν τη 2η θέση στο γκρουπ. Η 1η, αν δεν υπάρξει κάποια συγκλονιστική τροπή, φαίνεται να είναι καπαρωμένη από την Ισπανία. Έτσι, λοιπόν, το συγκεκριμένο ζευγάρι κλέβει την παράσταση στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ. Πρόκειται για ντέρμπι και αναμένουμε να πάει σε μικρή διαφορά το τελικό σκορ.

Η Γαλλία κατεβαίνει στα γήπεδα της Ισπανίας χωρίς τον Τόνι Πάρκερ, ενώ λίγο πριν τους αγώνες έχασε και τον Νάντο Ντε Κολό. Από την αρχή της προετοιμασίας εκτός οι ψηλοί Νόα, Σεραφέν, Αγίνκα. Οι “Καριόκας” διατέτουν γεμάτο ρόστερ με γερή δόση ΝΒΑ (Σπλίτερ, Νένε, Μπαρμπόσα). Οι “Τρικολόρ” θα δυσκολευτούν πολύ να τρυπήσουν την άμυνα των Βραζιλιάνων, ενώ θα πέσει μεγάλο βάρος στον Μπατούμ. Η προϊστορία είναι με τη χώρα της Σάμπα και το διπλό με +2,5 πόντους εφικτό.

Συνεχίζουμε με το Αίγυπτος-Σερβία. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν πάνε για κάτι άλλο πέρα από τη συμμετοχή. Μάλιστα, αποδυναμώθηκαν με την άρνηση του Ομάρ Σαμχάν (σέντερ) να μετάσχει στην αποστολή της ομάδας. Οι Σέρβοι, όσο ασταθείς κι αν είναι, διαθέτουν ποιοτικό και έμπειρο υλικό με βάθος κοντά στο καλάθι. Και πάλι πάμε στο διπλό με το +24,5 στις δυνατότητες των “Πλάβι”.

Τέλος, η οικοδέσποινα Ισπανία ξεκινά τις υποχρεώσεις της αντιμετωπίζοντας το Ιράν. Τι ανάλυση να γίνει όταν η διαφορά των δύο είναι τεράστια. Οι Ιρανοί έχουν μόνο τον σέντερ Χαμέντ Χαντάντι να επιδείξουν, ενώ οι “Φούριας Ρόχας” κατεβαίνουν γεμάτοι. Πραγματικό “πυρηνικό οπλοστάσιο” για τον κόουτς Χουάν Αντόνιο. Ικανοί για νίκη με +30 πόντους.

Σε ενδιαφέρει