Σενεγάλη – Κολομβία: Μια θέση σε 90 λεπτά

Τρίτη αγωνιστική στον όγδοο όμιλο, με τη Σενεγάλη των δύο αποτελεσμάτων να αντιμετωπίζει την Κολομβία που ουσιαστικά χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί.

Σύγκρουση ολκής στην 45.800 θέσεων Σαμάρα Αρένα της πόλης Σαμάρα ανάμεσα στη Σενεγάλη και τη Κολομβία. Ενας μόλις βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες.

Τα προγνωστικά μου

Σενεγάλη – Κολομβία: 2 (1.85)

Ανάλυση

Δύο φορές προηγήθηκε της Ιαπωνίας ισάριθμες ισοφαρίστηκε η Σενεγάλη μένοντας με την όρεξη. Πάντως σε συνδυασμό με το 2-1 της πρεμιέρας επί της Πολωνίας κρατάει στα χέρια την πρόκριση. Ουσιαστικά προκρίνεται με νίκη και ισοπαλία. Περνάει ακόμα και σε περίπτωση ήττας αρκεί συνάμα να ηττηθεί η Ιαπωνία από την Πολωνία με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά παραπάνω. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal και είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Το ότι βολεύεται και με την ισοπαλία θα μετατρέψει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Στην κορυφή της επίθεσης ο Νιάνγκ, ενώ από πίσω θα κινούνται ο Ενταγιέ στον άξονα και οι Μανέ, Σαρ στα άκρα.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Κολομβία, αφού κινδυνεύει να αποκλειστεί λόγω ενός στιγμιαίου λάθους. Αυτό συνέβη   στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ιαπωνία στην πρεμιέρα και αφορά την αποβολή και το πέναλτι που υπέπεσε ο Σάντσες και στοίχισε την ήττα. Μάλιστα ο καλός μέσος των Κολομβιανών από εκείνη την στιγμή δέχεται τρομερές απειλές από τον κόσμο. Η δεύτερη αγωνιστική κύλησε εξαιρετικά με την εντυπωσιακή νίκη κόντρα στους Πολωνούς με 3-0. Εφτιαξε και το γκολ αβερέιτζ για την περίπτωση ισοβαθμίας. Τα γκολ πέτυχαν οι Μίνα, Κουαρδάδο και Φαλκάο. Σε περίπτωση νίκης προκρίνεται σίγουρα, ενώ υπάρχει σενάριο που της χαρίζει την πρόκριση ακόμα και με την ισοπαλία αρκεί να ηττηθεί η Ιαπωνία από την αδιάφορη Πολωνία. Ο Πέκερμαν δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα και το ερώτημα είναι αν θα ξεκινήσει τον Κάρλος Σάντσες στο κέντρο, ο οποίος εξέτισε, αλλά δεν έχει ψυχολογία. Πάντως, τον πιστεύει και λογικά θα τον βάλει ως κόφτη στο 4-2-3-1. Κορυφή ο Φαλκάο και ο από πίσω Κουαρδάδο, Χάμες και Κιντέρο. Λείπει ο Αγκιλάρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Σενεγάλη (4-2-3-1)

Εντιαγέ

Κουλιμπαλί

Ουαγκέ

Σαμπαλί

Σανέ

Μπ.Εντιαγέ

Αλ.Εντιαγέ

Γκουέιγ

Μανέ

Σαρ

Νιάνγκ

Κολομβία (4-2-3-1)

Οσπίνα

Αρίας

Μουρίγιο

Μίνα

Μοχίκα

Σάντσες

Μπάριος

Κουαρδάδο

Κιντέρο

Χάμες

Φαλκάο

Εκτίμηση

Ματσάρα. Πολύ κρίμα αν αποκλειστεί μία από τις δύο ομάδες. Αξίζουν την πρόκριση έχοντας παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Τεράστιο το ταλέντο των Κολομβιανών που απέδειξαν κόντρα στους Πολωνούς ότι όταν είναι πλήρεις και παίζουν 11 προς 11 υπερτερούν των υπολοίπων ομάδων του ομίλου. Θα ρισκάρω με το διπλό, το οποίο θα το ήθελα στα επίπεδα του διπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει

SMS μετακίνησης

1. Υγεία
2. Κατάστημα
3. Τράπεζα
4. Παροχή βοήθειας, συνοδεία μαθητών
5. Τελετή, διαζευγμένοι γονείς
6. Άσκηση, κατοικίδια