Ν. Κορέα – Γερμανία: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι εδώ

Με την γκολάρα του Κρόος στις καθυστερήσεις κόντρα στη Σουηδία, η Γερμανία παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» και θέλει νίκη με δυο γκολ διαφορά επί της Ν. Κορέας.
korea germany

Η Γερμανία ή αλλιώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι εδώ και απέδειξε κόντρα στη Σουηδία, επικρατώντας με δραματικό τρόπο 2 – 1. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ θέλει όχι απλά τη νίκη κόντρα στη Ν. Κορέα, αλλά προκειμένου να μην την ενδιαφέρει τι γίνεται στο άλλο ματς στοχεύει στη νίκη με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Από τη δική της μεριά, η Ν. Κορέα δεν είναι αδιάφορη, αφού και εκείνη έχει ελπίδες, αλλά ελάχιστες.

Τα προγνωστικά μου

Ν. Κορέα – Γερμανία: Over 3,5 (2.22)

Ανάλυση

Νέα κακή εμφάνιση και νέα ήττα για τη Ν. Κορέα, αυτή τη φορά από το Μεξικό με 2 – 1. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν τόσο κακή όσο το πρώτο ματς με τη Σουηδία, αλλά κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν απίθανο να συμβεί. Έμεινε πάλι πίσω στο σκορ από πέναλτι (26’, Βέλα) και στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσιτσαρίτο έκανε το 2 – 0, σε μια φάση βέβαια που για να ειπωθούν όλα, άρχισε από φάουλ, από το οποίο ξεδίπλωσε την αντεπίθεσή του το Μεξικό. Το γκολ που ενδεχομένως να άξιζε η Ν. Κορέα το πέτυχε στο 93’ ο Σον της Τότεναμ, που αποχώρησε συντετριμμένος από το γήπεδο, με τις κακές γλώσσες να λένε πως αυτό δεν συνέβη τόσο λόγω του διαφαινόμενου αποκλεισμού, αλλά επειδή ο ίδιος δεν θα καταφέρει να πάρει απαλλαγή από το στρατό, αφού πρέπει να εκπληρώσει τη θητεία του μέχρι τα 28. Θα μπορούσε να τη γλιτώσει αν πετύχαινε κάτι σημαντικό με την εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Για 1% πιθανότητα πρόκρισης έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας και δεν έχει άδικο, αφού οι Ασιάτες πρέπει να νικήσουν τους Γερμανούς, το Μεξικό να νικήσει τη Σουηδία και να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία και ίδιο goal average (νίκη Κορέας με 1 – 0 και νίκη Μεξικού 1 – 0), τότε όλα θα κριθούν στις κίτρινες κάρτες που έχουν αντικρίσει οι δύο ομάδες. Εκτός ο αριστερός μπακ, Παρκ και ο αρχηγός που αγωνίζεται στα χαφ, Κι.

Η Γερμανία θέλει νίκη με πολλά γκολ επί της Νότιας Κορέας. Θα καταφέρει να τη βάλει στα δίχτυα; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Νίκη που φανερώνει ότι το μέταλλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας είναι εδώ πέτυχε η Γερμανία κόντρα στη Σουηδία και μάλιστα με τον τρόπο που αυτή προέκυψε είναι ικανή να αλλάξει όλο το «τσιπ» εντός αποδυτηρίων. Στο 32’ έμεινε πίσω στο σκορ έπειτα από τραγικό λάθος του Κρόος και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι του Μπόατενγκ πάνω στον Μπεργκ. Σημείο – κλειδί στην ανατροπή από τους Γερμανούς ήταν η γρήγορη ισοφάριση του Ρόις στο β’ ημίχρονο, αφού μόλις στο 48’ έγραψε το 1 – 1 και από εκείνο το λεπτό άρχισε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Ο Μπόατενγκ στο 82’ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και παρ’ όλα αυτά το… διεστραμμένο μυαλό του Κρόος και η απίστευτη ικανότητά του στο 95’ διαμόρφωσε το 2 – 1 με ένα εκπληκτικό τέρμα. Στο αγωνιστικό, επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Χούμελς αντί του τιμωρημένου Μπόατενγκ και παρτενέρ του αναμένεται να είναι ο Σίλε και ο Ρούντιγκερ. Θέση διεκδικεί και ο Γκουντογκάν δίπλα στον Κρόος. Θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά, ειδάλλως απλή νίκη χωρίς να νικήσει η Σουηδία. Γενικότερα, σε ίδια αποτελέσματα με τη Σουηδία θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων.

Πιθανές ενδεκάδες

Ν. Κορέα (4 – 4 – 2)

Τσο Χιουν Γο

Λι Γιονγκ

Κιμ Γιουνγκ Γκουόν

Γιανγκ Χιουν Σο

Κιμ Μιν Γιο

Μουν Σεόν Μιν

Γιου Σε Γιονγκ

Κου Για Σέολ

Λι Για Σουνγκ

Σον Χέουνγκ Μιν

Χουάνγκ Χι Τσαν

Γερμανία (4 – 2 – 3 – 1)

Νόιερ

Κίμιχ

Χούμελς

Σίλε

Έκτορ

Κρόος

Γκουντογκάν

Μίλερ

Ρόις

Βέρνερ

Γκόμες

Εκτίμηση

Η πλακίτσα για τους Γερμανούς τελείωσε. Ο τρόπος που νίκησε τη Σουηδία έδειξε ότι η νοοτροπία έχει αλλάξει και τώρα θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στους αδύναμους Κορεάτες. Over 3,5.

Σε ενδιαφέρει