Αγγλία – Παναμάς: Ο Κέιν και οι… φτωχοί συγγενείς

Πρώτης τάξεως ευκαιρία έχει απόψε ο Χάρι Κέιν να ανεβάσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο σκοράρισμα κόντρα στον αδύναμο Παναμά.
england panama

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ Στάντιουμ της πόλης Νίζνι χωρητικότητας 45.000 θέσεων συγκρούονται απόψε για τη δεύτερη αγωνιστική του έβδομου ομίλου η Αγγλία με τον Παναμά.

Τα προγνωστικά μου

Αγγλία – Παναμάς: 2-3 γκολ (2.00)

Ανάλυση

Την βγήκε το λάδι για να κάμψει την αντίσταση της Τυνησίας η Αγγλία. Χρειάστηκε ένα γκολ του παικταρά Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά από στημένη φάση. Δύο τα γκολ του φορ της Τότεναμ και συνεχίζει. Τέταρτο σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Αήττητοι οι Αγγλοι επί 11 σερί αγώνες. Απίστευτο το ότι στην αναμέτρηση έβγαλε τον ώμο του ο κόουτς Σάουθγκεϊτ. Επίσης ο πολύ καλός μέσος Ντέλε Αλι αποχώρησε τραυματίας και δεν θα ρισκάρει απόψε. Θα τον αντικαταστήσει όπως όλα δείχνουν ο Τσικ. Δεν αλλάζει το 3-5-2 με τον Κέιν φουνταριστό και λίγο πιο πίσω τον Ράσφορντ. Ο Λίνγκαρντ με τον Χέντερσον θα αποτελέσουν τους δύο επιθετικούς μέσους και θα σηκώσουν το βάρος στο δημιουργικό κομμάτι.

Ξεκάθαρος ο φαβοριτισμός της Αγγλίας κόντρα στον κατώτερο Παναμά. Θα το αποδείξει και στο χορτάρι; ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο Παναμάς προσπάθησε με το γνωστό ταμπούρι να αντέξει στην έντονη πίεση των Βέλγων. Ηταν ξεκάθαρο πως παρατάχθηκε για το 0-0, αλλά εξίσου δεδομένο ήταν και το ότι μόλις δεχόταν γκολ θα ακολουθούσαν κι άλλα. Αυτό ακριβώς συνέβη. Στο 47’ υπέστη το πρώτο πλήγμα και τελικά υπέκυψε με 3-0. Θα μπορούσε να φάει κι άλλα στο τελευταίο τέταρτο. Δεν υπήρχε plan B’. Εβδομο σερί no goal. Ιδια τακτική κι απόψε. Δεν μπορεί εξάλλου να ανοιχτεί κόντρα στην έντονη επιθετικότητα των Αγγλων. Δεδομένο το 4-1-4-1. Πιθανή η αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τεχάδα να παίρνει τη θέση του πιο στατικού Αρόγιο. Στα άκρα οι Μπαρσένας και Ροντρίγκες.

Πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία (3-5-2)

Πίκφορντ

Στόουνς

Μαγκουάιρ

Γουόκερ

Γιανγκ

Τρίπιερ

Τσικ

Λίνγκαρντ

Χέντερσον

Ράσφορντ

Κέιν

Παναμάς (4-1-4-1)

Πενέδο

Μασάδο

Εσκομπάρ

Τόρες

Οβάγιε

Γκόμες

Μπαρσνένας

Κούπερ

Γοδόι

Ροντρίγκες

Τεχάδα

Εκτίμηση

Θέμα νικητή υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν τίθεται. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξει ο Παναμάς. Με τη λογική ότι ο άσος δεν πληρώνει τίποτα, αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα οι Παναμέζοι θα βρουν γκολ θα επιλέξω το πολύ πιθανό σύνολο τερμάτων «2-3». Το έφεραν αμφότερες και στην πρεμιέρα. Κάτι σε 2-0…

Σε ενδιαφέρει