Σερβία – Ελβετία: Με ανεβασμένη ψυχολογία

Το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στη φάση των «16» θέλουν να κάνουν Σερβία και Ελβετία, βάζοντας πολύ δύσκολα στο φαβορί του ομίλου, Βραζιλία.
Σερβία – Ελβετία: Με ανεβασμένη ψυχολογία

Με θετικό τρόπο άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στον 5ο όμιλο, Σερβία και Ελβετία, αφού οι πρώτοι επικράτησαν της Κόστα Ρίκα πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (1 – 0), ενώ οι δεύτεροι «σόκαραν» τους Βραζιλιάνους, αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας (1 – 1) και θέτοντας νέα δεδομένα στο γκρουπ.

Πολύς λόγος για το αποψινό παιχνίδι έχει γίνει για τις καταβολές αρκετών παικτών των δύο ομάδων, αφού στο ρόστερ των Ελβετών υπάρχουν παίκτες με καταγωγή από το Κόσοβο, ενώ από πλευράς Σερβίας, ο Πρίγιοβιτς έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές της Ελβετίας, αφού μεγάλωσε εκεί.

Τα προγνωστικά μου

Σερβία – Ελβετία: Goal/Goal (2.08)

Ανάλυση

Σε παιχνίδι για ένα ρόλο το μετέτρεψε αυτό της πρεμιέρας κόντρα στην Κόστα Ρίκα η Σερβία. Ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου, έχασε πολλές ευκαιρίες τις οποίες πέταξε στα σκουπίδια και υπό αυτή την έννοια στάθηκε τυχερή που βρήκε το γκολ. Πρωταγωνιστής και σκόρερ ήταν ο Κολάροφ, που με μια μαγική εκτέλεση φάουλ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα (1 – 0), δίνοντας στην ομάδα του πολύ μεγάλο έναυσμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Εν όψει του αποψινού ματς, ο προπονητής της ομάδας δεν θέλησε να ασχοληθεί με την εθνική διάσταση του αγώνα, αναφορικά με τη χώρα προέλευσης κάθε παίκτη και περιορίστηκε μόνο στα ποδοσφαιρικά. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, αφού και ο Τόσιτς είναι μια χαρά παρά το μικροπρόβλημα τραυματισμού που υπέστη στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.

Σερβία – Ελβετία για μια θέση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με πλήθος ειδικών επιλογών (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Μια καλή απάντηση σε όσους τη θεωρούσαν ξεγραμμένη κόντρα στη Βραζιλία έδωσε η Ελβετία. Μόλις στο 20’ έμεινε πίσω στο σκορ, χάρη στη σουτάρα του Φιλίπε Κουτίνιο, που δεν μπορούσε να έχει τρόπο αντίδρασης σε αυτό το γκολ, αλλά με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ισοφάρισε από στατική φάση και την κεφαλιά του Ζούμπερ. Έκτοτε κατάφερε να περιορίσει με συνεχόμενα φάουλ (10) τον Νεϊμάρ, στον οποίο βασίστηκε όλο το παιχνίδι της Βραζιλίας, ενώ στο 74’ ζήτησε πέναλτι η Βραζιλία, το οποίο για καλή τύχη της Ελβετίας δεν δόθηκε, αν και θα έπρεπε. Στο αγωνιστικό σκέλος του αποψινού αγώνα, κανονικά στη σύνθεση της ομάδας θα είναι ο Μπεχράμι που υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό, αλλά προλαβαίνει να είναι στη διάθεση του προπονητή του. Μάλιστα, ο Πέτκοβιτς με δηλώσεις του είπε ότι δεν έχει λόγο να κάνει κάποια αλλαγή.

Πιθανές ενδεκάδες

Σερβία (4 – 2 – 3 – 1)

Στοΐκοβιτς

Μιλένκοβιτς

Τόσιτς

Ιβάνοβιτς

Κολάροφ

Μιλιβόγεβιτς

Μάτιτς

Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς

Λιάγιτς

Τάντιτς

Μίτροβιτς

Ελβετία (4 – 2 – 3 – 1)

Ζόμερ

Λίχτσταϊνερ

Σερ

Ακαντζί

Ροντρίγκες

Μπεχράμι

Τσάκα

Σακίρι

Τζεμαίλι

Ζούμπερ

Σεφέροβιτς

Εκτίμηση

Η Σερβία με νίκη κόντρα στην Ελβετία έχει «καθαρίσει» την πρόκριση και ξενοιάζει από τη στιγμή που στον όμιλο υπάρχει η Βραζιλία. Η ομάδα του Πέτκοβιτς βολεύεται με ισοπαλία, καθώς τελευταία αγωνιστική θα βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους η Βραζιλία με τη Σερβία. Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα έχει γκολ, από τη στιγμή που οι Σέρβοι θα θελήσουν να ανοιχτούν, ξέροντας ότι τελευταία αγωνιστική το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο. Επιλογή μας το GOAL/GOAL.

Σε ενδιαφέρει