Κόστα Ρίκα – Σερβία: Η μετά-Μούσλιν εποχή…

Μετά την απομάκρυνση Μούσλιν και την έλευση Κρστάγιτς η Σερβία καλείται να αποδείξει πως το συγκεκριμένο σύνολο είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις.
costarica serbia

Στην 45.000 θέσεων «Κόσμος Αρένα» της πόλης Σαμάρα συγκρούονται απόψε για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου η ενθουσιώδης Κόστα Ρίκα με τη φιλόδοξη Σερβία.

Τα προγνωστικά μου

Κόστα Ρίκα – Σερβία: X (3.30)

Ανάλυση

Ζει το όνειρό της η Κόστα Ρίκα, αφού μετά την υπέρβαση του προηγούμενού Μουντιάλ, όπου έφτασε στην οχτάδα της έχει ανοίξει η όρεξη για τα καλά. Η φουρνιά πάνω-κάτω είναι η ίδια με αυτή προ τετραετίας και η πορεία στα προκριματικά γεμίζει τους πάντες με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Προτίμησε να δώσει πολύ ανταγωνιστικά φιλικά και το πλήρωσε χάνοντας με 2-0 από την Αγγλία και 4-1 από το Βέλγιο στα δύο πιο πρόσφατα. Δέχτηκε γκολ στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια της. Με τέσσερα σερί under ολοκλήρωσε το προηγούμενο Μουντιάλ. Ο Ραμίρες εμπιστεύεται με κλειστά μάτια το 3-4-3, το οποίο στην πράξη θυμίζει περισσότερο 4-5-1. Οι ακραίοι Οβιέδο και Γκαμπόα παίζουν όλη την πλευρά και όταν η ομάδα αμύνεται μετατρέπονται από χαφ σε μπακ. Φουνταριστός ο Ουρένια, με τους Κάμπελ και Ρουίς στα άκρα της επίθεσης.

Οριακό ματς στη Σαμάρα, όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά. Ποιος θα χαμογελάσει; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Μετά από οχτώ χρόνια η Σερβία δίνει και πάλι το παρόν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και αν κρίνουμε από την πορεία της στα προκριματικά μπορεί να κοιτάξει ψηλά. Παραδοσιακά το πρόβλημά της δεν είναι αγωνιστικό. Διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και πλούσιο ταλέντο. Απλά στην πρώτη στραβή αρχίζουν τα εσωτερικά προβλήματα και η μουρμούρα. Για του λόγου το αληθές ήδη έφαγε την πρώτη κατραπακιά, αφού ο κόουτς Μούσλιν τσακώθηκε με την ομοσπονδία της χώρας και αποχώρησε. Ετσι στα γήπεδα της Ρωσίας η ομάδα θα πορευτεί με προπονητή τον άπειρο Κρστάγιτς για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Στα τελευταία φιλικά οι Σέρβοι ηττήθηκαν με 1-0 από τη Χιλή, αλλά στη συνέχεια ξέσπασαν στη Βολιβία επικρατώντας με 5-1. Ο νέος τεχνικός άλλαξε το σύστημα και προτιμάει ξεκάθαρα το 4-3-3 με τον Μίτροβιτς κορυφή και τους Κόστιτς, Τάντιτς στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ θα μείνει στον πάγκο. 

Πιθανές ενδεκάδες

Κόστα Ρίκα (3-4-3)

Νάβας

Ακόστα

Κάστρο

Ντουάρτε

Γκαμπόα

Μπόρχες

Τεχέδα

Οβιέδο

Κάμπελ

Ρουίς

Ουρένια

Σερβία (4-3-3)

Στόικοβιτς

Κολάροφ

Τόσιτς

Μιλένκοβιτς

Ιβάνοβιτς

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Μάτιτς

Λιάλιτς

Κόστιτς

Τάντιτς

Μίτροβιτς

Εκτίμηση

Σε έναν όμιλο δύο ταχυτήτων, με την Βραζιλία να δείχνει πως έχει καπαρώσει την πρωτιά είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να παίζουν φοβισμένα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Περιμένω μία μάχη που θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και τον θεριό τον Γιάννη. Τα λάθη δεν επιτρέπονται. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών η λογική «παίρνουμε από έναν βαθμό και βλέπουμε». Αυτήν πρεσβεύω κι εγώ ποντάροντας στο «Χ».

Σε ενδιαφέρει