Μουντιάλ 2018: προγνωστικά για τον ε’ όμιλο

Ένα ξεκάθαρο φαβορί δείχνει να έχει ο Ε’ όμιλος του Μουντιάλ και δεν είναι άλλο από την Βραζιλία. Από πίσω Ελβετία, Σερβία και Κόστα Ρίκα.
Μουντιάλ 2018: προγνωστικά για τον ε’ όμιλο

Όλοι σας και μόνοι μας. Ετσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού η Βραζιλία δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με Ελβετία, Σερβία και Κόστα Ρίκα.

Η πρωτιά του ομίλου από τον Νεϊμάρ και την παρέα του δεν ξεπερνάει το 1.30 πουθενά. Με λίγα λόγια ψάχνουμε τον δεύτερο. Ποιος, όμως, θα ακολουθήσει τους Βραζιλιάνους στα νοκ άουτ. Ομάδα συνόλου η Ελβετία, με μπροστάρη το… μηχανάκι Σακίρι. Πλούσιο το ταλέντο των Σέρβων, που παραδοσιακά, όμως, έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και αν αυτά κάνουν πάλι την εμφάνισή τους κλάψ’ τα Χαράλαμπε. Ποιος μπορεί να υποτιμήσει την Κόστα Ρίκα. Η ευχάριστη έκπληξη του προηγούμενου Μουντιάλ, πιο ψημένη αυτή τη φορά και με ρόστερ που δεν έχει μεγάλες διαφορές. Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Ουρένα, Κάμπελ και δεν συμμαζεύεται. Παίκτες που στην καλή τους μέρα μπορούν να αγχώσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ξεπερνάει το 4.50 η πρόκριση των Κοσταρικανών και με τρώει το χέρι μου να κυνηγήσω τη μεγάλη έκπληξη. Ουσιαστικά αυτό που θέλουν είναι να κερδίσουν μία εκ των Ελβετίας ή Σερβίας και να αλληλοεξοντωθούν οι δύο ευρωπαίες με ένα χινάρι στο μεταξύ τους. Θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη, αλλά είμαι διατεθειμένος να την κυνηγήσω.

Οσον αφορά τους σκόρερς των ομάδων, εδώ μας δείχνει ξεκάθαρα ο Νεϊμάρ τον δρόμο να τον κυνηγήσουμε για πρώτο σκόρερ της Βραζιλίας στη διοργάνωση. Εχει όλα όσα χρειάζονται για να τραβήξει το… κουπί εκτελεστικά. Είναι αναντικατάστατος, όλη η επιθετική γραμμή κινείται γύρω από αυτόν, παίρνει τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες και συν τοις άλλοις εκτελεί τόσο τα επικίνδυνα φάουλ όσο και τα πέναλτι. Κουκιά μετρημένα δηλαδή.

Επίσης θεωρώ τραβηγμένο το όριο που έχει δοθεί στην Βραζιλία όσον αφορά τα γκολ που θα πετύχει στον όμιλο. Η γραμμή βρίσκεται στα 6,5 τέρματα και είναι υπερβολική. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Ολες οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου ξέροντας ότι αντιμετωπίζουν το μεγάλο φαβορί θα παρατάσσονται με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς. Πρώτος τους στόχος θα είναι να την κρατήσουν μακριά από την εστία τους. Αυτό δύσκολα θα οδηγήσει τους Βραζιλιάνους σε μεγάλης έκτασης νίκες. Δεν θεωρώ καθόλου πιθανό να πετυχαίνουν στα ματς του ομίλου κατά μέσο όρο πάνω από δύο γκολ και θα ποντάρω στο under 6,5.

Σε ενδιαφέρει