Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Ισπανίας

Καταδικασμένη να μπαίνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ως ένα από τα πιο καυτά φαβορί είναι η Ισπανία και όχι άδικα, αν και αυτή τη φορά θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες.
SPAIN team big

Στα προκριματικά έκαναν πλάκα οι Ισπανοί παίρνοντας εύκολα την πρώτη θέση από τους Ιταλούς με ρεκόρ 9-1-0 και τέρματα 36-3! Λογικά αυτό θα είναι το τελευταίο Μουντιάλ για τον σπουδαίο Αντρές Ινιέστα. Στη συλλογή της έχει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και τρία EURO το 1964, το 2008 και το 2012.

Τα αστέρια της Ισπανίας

Σημαντικές οι απουσίες των «φούριας ρόχας», αφού θα απουσιάσουν μεταξύ άλλων οι Μοράτα, Σέρτζι Ρομπέρτο και Μάρκος Αλόνσο. Σίγουρα ο παίκτης που θα τραβήξει τα βλέμματα θα είναι ο Αντρές Ινιέστα λόγω της αποχώρησής του από την Μπάρτσα και του γεγονότος ότι στα 34του χρόνια θα παίξει το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του. Στην επίθεση το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσει ο Ντιέγκο Κόστα, πολύ περισσότερο τώρα που ο Μοράτα έμεινε εκτός.

Θα μπορέσει ο Ινιέστα να οδηγήσει την Ισπανία στην κορυφή, όπως έκανε και το 2010; ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Το 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής ανέβηκε στα ουράνια κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο. Στη φάση των ομίλων πήρε την πρωτιά αφήνοντας πίδω Χιλή, Ελβετία και Ονδούρα. Στα νοκ άουτ καθάρισε αρχικά την Πορτογαλία με 1-0, στα προημιτελικά πέταξε εκτός την Παραγουάη με το ίδιο σκορ και στα ημιτελικά βρήκε απέναντί της τη Γερμανία φτάνοντας εκ νέου στο νικηφόρο 1-0 με σκόρερ τον Πουγιόλ στο 73’. Στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την Ολλανδία, με την οποία οδηγήθηκε στην παράταση μετά από ένα σβηστό 0-0. Ενώ άπαντες περίμεναν καρτερικά την διαδικασία των πέναλτι ο Αντρές Ινιέστα είχε διαφορετική γνώμη και με ένα εξαιρετικό γκολ στο 116’ χάρισε ρο βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του μπροστά σε 85.000 θεατές στο Σόκερ Σίτι του Γιοχάνεσμπουργκ.

Πιθανή εντεκάδα

Με 4-3-3 αναμένεται να παραταχθούν οι Ισπανοί, το οποίο λόγω της ευελιξίας και την εύκολης προσαρμογής σε διαφορετικές θέσης των δύο ακραίως επιθετικών Ασένσιο και Ισκο θα μετατρέπεται σε 4-5-1. Κορυφή ο Ντιέγκο Κόστα. Τριπλέτα στο κέντρο οι Κόκε, Μπουσκέτς και Ινιέστα. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Αλμπα, Ράμος, Πικέ και Καρβαχάλ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ντε Χέα.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Ρέινα, Ντε Χέα, Κεπα

Αμυντικοί: Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Αθπιλικουέτα, Μονρεάλ, Καρβαχάλ, Οντριοθόλα, Νάτσο

Μέσοι: Ινιέστα, Σίλβα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ισκο, Τιάγκο, Ασένσιο, Νίγκεζ

Επιθετικοί: Κόστα, Ασπας, Μορένο, Βάσκεζ

Τα προγνωστικά μου

Στα προκριματικά απέδειξε πως πάει για μεγάλα πράγματα η Ισπανία. Καμία διάθεση για αστεία. Υστερεί λίγο στο βάθος πάγκου όσον αφορά τη θέση του φουνταριστού. Πίσω από τον Κόστα δεν υπάρχει ο «φονιάς» που θα κάνει τη διαφορά. Λογικά από τον όμιλο θα περάσει ως πρώτη, έστω και οριακά με κύρια αντίπαλο την Πορτογαλία. Το να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά κινείται στα επίπεδα του 2.40 κατά μέσο όρο και αποτελεί πρόκληση.

Σε ενδιαφέρει