Τα θεμέλια Χάουαρντ

howard

Όταν βλέπεις μια εντυπωσιακή απόκρουση λες, αυθόρμητα, “τι έπιασε ο άνθρωπος;”. Αν δεις 16 αποκρούσεις τι πρέπει να κάνεις; Απλά να υποκλιθείς.

Ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ Τιμ Χάουαρντ έκανε κάτι το μοναδικό για παγκόσμιο κύπελλο: Κατέγραψε 16 αποκρούσεις και έγινε ο πρώτος που το επιτυγχάνει μετά το 1966! Το στατιστικό αναφέρει ότι είχε τέσσερις στο πρώτο ημίχρονο, οκτώ στο δεύτερο και τέσσερις στην παράταση. Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

Θα μου πείτε “και τι έγινε;” αφού οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά. Σωστά, αλλά το να έχεις καλό τέρμα σημαίνει ότι φτιάχνεις γερά θεμέλια για το μέλλον. Η επίδοση του Χάουαρντ αντικατοπτρίζει αυτό που οι Αμερικανοί, και όχι μόνο, φίλαθλοι θέλουν να δουν από την ομάδα τους. Προσπάθεια και ό,τι γίνει. Η λυσσαλέα άρνηση του γκολκίπερ να δεχτεί γκολ πέρασε και στους συμπαίκτες του που αν ήταν λίγο καλύτεροι στην τελική προσπάθεια, τώρα θα ετοιμάζονταν για τους “8” του Μουντιάλ. Μολαταύτα, η παραλίγο νίκη φαίνεται πως αρκεί για τους Αμερικάνους. Τα ΜΜΕ της χώρας στηρίζουν το ομοσπονδιακό συγκρότημα και γράφουν ότι οι ΗΠΑ έδειξαν ότι ανήκουν στους μεγάλους του κόσμου.

Το μέλλον είναι φωτεινό για την ομάδα της Βόρειας Αμερικής κι αν υπάρξει υπομονή, δουλειά και στήριξη κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Το σίγουρο είναι ότι τα θεμέλια έχουν μπει και ονομάζονται Τιμ Χάουαρντ.

Σε ενδιαφέρει