Οι μεν για την εξασφάλιση, οι δε για το απόλυτο

Οι μεν για την εξασφάλιση, οι δε για το απόλυτο

Νιγηρία και Αργεντινή κοντράρονται απόψε στο «Εστάντιο Μπέϊρα – Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε (19:00), με τους μεν Αφρικανούς να χρειάζονται μίνιμουμ το βαθμό της ισοπαλίας για να είναι απολύτως βέβαιοι για την πρόκριση, και τη δε “Αλμπισελέστε” να θέλει ακόμα μια νίκη για να καταγράψει το απόλυτο νικών στον όμιλο.

Θυμίζουμε πως σε περίπτωση που κερδίσει το Ιράν στο παιχνίδι του Σαλβαδόρ απέναντι στη Βοσνία, και ηττηθούν απόψε οι «σούπερ αετοί», τότε ίσως και να έχουμε αλλαγή σε ότι αφορά τα «χέρια» που θα πάρουν την πρόκριση. Αυτή τη στιγμή η Αργεντινή βρίσκεται στους 6 βαθμούς, η Νιγηρία στους 4 και το Ιράν στον 1. Η Βοσνία δεν έχει ακόμα βαθμούς…

Ξεκινώντας από τη γηπεδούχο Νιγηρία, αρκεί να αναφέρουμε πως η ευφορία επέστρεψε στις τάξεις της ομάδας μετά τη σπουδαία επικράτηση επί της βασικής διεκδικήτριας για τη 2η θέση, Βοσνίας με 1-0. Ο προπονητής Στέφεν Κεσί, δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα στο βασικό σχήμα (4-4-1-1), ωστόσο είναι βέβαιο πως ένας εκ των Ονάζι ή Μίκελ θα αναλάβει επί… προσωπικού το μαρκάρισμα του Μέσι. Η Νιγηρία θα δώσει περισσότερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της, αφού ακόμα και ή ισοπαλία τη βολεύει.

Στην Αργεντινή, λίγοι είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας, αφού παρά το 2/2, σε κανένα από τα παιχνίδια της δεν έχει κάνει πειστικές εμφανίσεις και φυσικά δεν έχει σκοράρει κατά βούληση, όπως θα περίμεναν πολλοί. Ο Αλεχάντρο Σαμπέλα υπεραμύνθηκε των επιλογών του και του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας του, έχοντας ως βασικό άλλοθι τη μαζική άμυνα των Ιρανών στο δύσκολο 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής (διαμορφώθηκε με γκολ του Μέσι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων). Απόψε, όπως όλα δείχνουν θα πορευτεί εκ νέου με το 4-3-3 αλλά είναι πολύ πιθανόν τη θέση των Αγκουέρο και Ιγκουαϊν στην επίθεση, να πάρουν οι Λαβέτσι και Παλάσιος που στο προηγούμενο ματς πέρασαν ως αλλαγές στο 77’.

Η προϊστορία είναι συντριπτικά με το μέρος της Αργεντινής, αφού σε 3 συναντήσεις των δύο ομάδων, όλες από το Μουντιάλ του 1994 και εντεύθεν, μετράει μόνο νίκες. Μάλιστα, σε όλες επικράτησε με διαφορά μόλις 1 γκολ! Το 1994 στον όμιλο που βρισκόταν και η Εθνική μας κέρδισαν με σκορ 2-1, ενώ τις άλλες 2 φορές, το 2002 και το 2010 με το φθηνό πλην ουσιαστικό 1-0.

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Νιγηρία: Ενιάμα – Αμπρόουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα, Οσανίβα, Ονάζι, Μίκελ, Οντεμβινγκι Μούσα, Εμενίκε, Μόουζες

Αργεντινή: Ρομέρο – Ζαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Γκάγκο, Μασεράνο, Ντι Μαρία, Ιγκουαίν (ή Παλάσιος), Μέσι, Αγκουέρο (ή Λαβέτσι)

Σε ενδιαφέρει