Νειμάρ Vs Οτσόα σημειώσατε διπλό και… Χ τελικό!

Guillermo Ochoa FNL

Στο κατάμεστο “Εστάδιο Καστελάο” της Φορταλέζα από 65.000 φίλους των δύο ομάδων (στη συντριπτική πλειοψηφία τους Βραζιλιάνοι), Βραζιλία και Μεξικό προσέφεραν θέαμα, είχαν καλές στιγμές αλλά αφενός η εντυπωσιακή παρουσία του Μεξικανού τερματοφύλακα, Γκιγιέρμο Οτσόα (κυρίως) και αφετέρου η ατυχία των Βραζιλιάνων, είχαν σαν αποτέλεσμα το τελικό 0-0. Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, που παρουσιάστηκαν και στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους, με εξαίρεση τον Ραμίρες αντί του Χούλκ για τους γηπεδούχους.

Το πρώτο 20λεπτό ξεκίνησε με τη «σελεσάο» να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και το Μεξικό να αρκείται σε παθητικό ρόλο, χωρίς να απειλεί επιθετικά. Εντούτοις, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 24′, όταν σε σουτ του Ερέρα εκτός περιοχής ο Ζούλιο Σέζαρ δήλωσε «παρών».  Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Οτσόα να «απαντήσει», όταν έδιωξε την καρφωτή κεφαλιά του Νειμάρ πάνω στη γραμμή, κάνοντας τους παλαιότερους να τον συγκρίνουν με τον θρυλικό Γκόρντον Μπάνκς και τη θεαματική του επέμβαση στη κεφαλιά του Πελέ το μακρινό 1966! Στο 35’ ο Μεξικανός γκολκίπερ μπλόκαρε την κεφαλιά του Φρέντ, ύστερα από κόρνερ του Άλβες, με τους Μεξικανούς να ισοφαρίζουν τις καλές ευκαιρίες, με σουτ του Βάσκεζ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.  Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους Βραζιλιάνους, όταν ύστερα από μακρινό φάουλ, ο Παουλίνιο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά για ακόμα μια φορά νικήθηκε από τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Οτσόα.

Στην επανάληψη, η ηρωική κεφαλία του εκ των κορυφαίων απόψε κεντρικού αμυντικού Ροντρίγκεζ αποσόβησε το γκολ της Βραζιλίας, αφού το γύρισμα του νεοεισελθόντα Μπερνάρντ (είχε περάσει στο ημίχρονο αντί του Ραμίρες) δεν βρήκε ποτέ τον Φρέντ. Η ομάδα του Μεξικό στη συνέχεια ανέβασε στροφές και για το επόμενο 10λεπτό απείλησε με 3-4 μακρινά σουτ, με εκείνο του Ερέρα στο 57’ να φαντάζει ως το πιο απειλητικό. Οι δυο καλές στιγμές του Νειμαρ, στο 63’ με φάουλ και 7 λεπτά αργότερα με σουτ μέσα από την περιοχή , βρήκαν σε ετοιμότητα (ξανά) τον συγκλονιστικό Οτσόα. Στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού (86’) ο ήρωας της αναμέτρησης απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλια του Βραζιλιάνου αρχηγού Τιάγκο Σίλβα και ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό σόλο του, που απέφερε και έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του Ερέρα.

Πλέον η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί οριστικά την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, αφού τόσο ο  Γκουαρντάδο, όσο και ο Χιμένεζ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σέζαρ στις καθυστερήσεις.

Σε ενδιαφέρει