Αργεντινή – Βοσνία: Επιθέσεις φωτιά, αμυντικογενή συστήματα

argentina bosnia

Δύο ομάδες που μας έχουν συνηθίσει να σκοράρουν πολύ, αλλά έχουν αποφασίσει να παίξουν αμυντικά στο Μουντιάλ, κοντράρονται σήμερα. Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Βοσνία στο “θρυλικό” Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τους bookmakers, φαβορί είναι η Αργεντινή, όμως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Η Βοσνία έχει αποδείξει πως έχει δυνατότητες και αν είναι σοβαρή και πειθαρχημένη, μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Ο προπονητής της Αργεντινής έχει “μυριστεί” την δουλειά και προτίθεται να αλλάξει το 4-3-3 που έπαιζε για χρόνια η ομάδα του, σε 5-3-2. Άλλωστε και οι Ολλανδοί που το έκαναν δεν έχασαν, όπως και οι Μεξικάνοι το ίδιο. Το πρόβλημα της ομάδας της Λατινικής Αμερικής εντοπίζεται στο κέντρο, όπου δεν υπάρχει ο ηγέτης ή μια μεγάλη προσωπικότητα που θα κρατήσει τη μπάλα. Βεβαίως, παίζοντας με 5-3-2, οι αδυναμίες μπορούν να καλυφθούν. Άλλωστε, όταν υπάρχουν μπροστά οι Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαϊν και Ντι Μαρία, δεν χρειάζεται να επιτεθεί μαζικά για να σκοράρει. Μπορούν να κάνουν και μόνοι τους την δουλειά. Το καλό για την Αργεντινή είναι πως βρίσκεται σε έναν σχετικά εύκολο όμιλο, ενώ και αυτός με τον οποίο διασταυρώνεται στη συνέχεια, δεν έχει μεγαθήρια. Φυσικά, αυτό είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Γιατί αν η Αργεντινή προκριθεί, όλοι θα πουν πως έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένη να κάνει, ενώ αν αποκλειστεί, θα μιλάμε για τεράστιο κάζο.

Η Βοσνία, παρότι σκόραρε με το τσουβάλι στα προκριματικά, έχει καταλάβει πως με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού δεν έχει τύχη στην Βραζιλία. Έτσι, λογικά θα μείνει εκτός ο ποιοτικότατος Ιμπίσεβιτς, ώστε να περάσει ένας ακόμη μέσος, για να ενισχυθεί η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ταλέντο υπάρχει περίσσιο, καθώς παίκτες όπως οι Τζέκο, Πιάνιτς, Λούλιτς και Μισίμοβιτς, μπορούν να πετύχουν πολλά. Πρώτος στόχος των Βόσνιων είναι να μην δεχτούν γκολ σήμερα και αν το καταφέρουν κόντρα στην Αργεντινή, θα αποδείξουν πως κανείς δεν θα πρέπει να τους υποτιμά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή: Ρομέρο – Σαμπαλέτα, Καμπανιάρο, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο – Μάξι Ροντρίγκες, Μασεράνο, Ντι Μαρία – Μέσι, Αγουέρο

Βοσνία: Μπέγκοβιτς – Μουίτζα, Σπάχιτς, Κολάσινατς ή Σούνιτς, Σαλίχοβιτς – Μπέσιτς, Πιάνιτς – Χαΐροβιτς, Μισίμοβιτς, Λούλιτς – Τζέκο

Σε ενδιαφέρει