Αλβανία – Ελβετία: …ή μήπως Αλβανία – Αλβανία;

Σαν τελικός αντιμετωπίζεται από τους Αλβανούς η σημερινή αναμέτρηση με την Ελβετία.
Αλβανία – Ελβετία: …ή μήπως Αλβανία – Αλβανία;

Το μενού της ημέρας για το Euro 2016 ανοίγει με το Αλβανία – Ελβετία στις 16:00. Πέρα από τη μεγάλη βαθμολογική σημασία που έχει το ματς, υπάρχει και συναισθηματική, αφού αρκετοί από τους διεθνείς της Ελβετίας είναι αλβανικής καταγωγής.

Τα προγνωστικά μου

Αλβανία – Ελβετία: 1Χ (2,00)

Ανάλυση

Μπορεί αυτή να είναι η παρθενική συμμετοχή της Αλβανίας σε Euro, ομως αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίχτες της δεν έχουν παραστάσεις. Πρώτος και καλύτερος ο Τσάνα της Λάτσιο στην άμυνα έχει στα πόδια του μεγάλα παιχνίδια και θα είναι όπως και να έχει ο ηγέτης των Αλβανών. Ο Κάτσε έδειξε στα φιλικά ότι τού αξίζει μια θέση στην εντεκάδα και λογικά θα είναι βασικός μαζί με τους Αμπράσι και Τάουλαντ Τσάκα. Ο τελευταίος μάλιστα θα παίξει κόντρα στον αδελφό του, Γκρανίτ, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελβετίας. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά σε Euro (έχει συμβεί στο Μουντιάλ με τους αδελφούς Μπόατενγκ). Ο Ντε Μπιάσι ξέροντας ότι δεν πρέπει να χάσει σήμερα θα παρατάξει την ομάδα του με αμυντικό προσανατολισμό, αυτόν δηλαδή που έδωσε και την πρόκριση στα τελικά. Μπροστά θα είναι στα άκρα οι Λεντζανί, Γκάσι και στην κορυφή ο Τσικαλέσι.

Παίξε νόμιμα στο Euro 2016.

Η Ελβετία είναι το δεύτερο φαβορί μετά τη Γαλλία στον όμιλο, όμως αυτό μένει να το αποδείξει στην πράξη. Οι απουσίες του Ινλέρ κυρίως και δευτερευόντως του Κασάμι επηρεάζουν κατά πολύ το κέντρο που ξέραμε ως τώρα για τους Ελβετούς. Ο Γκρανίτ Τσάκα είναι ο πιο σπουδαίος παίχτης στη μεσαία γραμμή όσον αφορά στα τρεξίματα και τη δύναμη, όμως ο Τζεμαΐλι (επίσης αλβανικής καταγωγής) είναι ένας πάρα πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Οι Ελβετοί περιμένουν στην επίθεση πολλά από τον Σακίρι (κουράζω αλλά ναι, κι αυτός από την Αλβανία είναι) ο οποίος καλείται να αποδείξει γιατί στο παρελθόν τον έχουν αποκαλέσει “Μέσι της Ευρώπης”. Οι περισσότερες επιθέσεις των Ελβετών θα γίνονται από τη δεξιά πτέρυγα από όπου θα “ντουμμπλάρει” ο Λιχτστάιντερ.

Πιθανές εντεκάδες

Αλβανία

Μπερίσα
Χισάι
Μαβράχ
Τσάνα
Αγκόλι
Τσάκα
Κάτσε
Αμπράσι
Γκάσι
Τσικαλέσι
Λεντζάνι

Ελβετία

Ζόμερ
Λιχστάινερ
Σαάρ
Τζουρού
Ροντρίγκεζ
Τζεμάιλι
Μπεραμί
Τσάκα
Σακίρι
Ντερτιγιόκ
Εμπολό

Εκτίμηση

Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στο ματς θα τον έχει αυτός που θα βγάλει μεγαλύτερο πάθος. Ως προς αυτήν την άποψη κερδισμένοι βλέπω να βγαίνουν οι Αλβανοί. Όπως έχω πει εδώ και καιρό, θεωρώ πως η Αλβανία έχει πολύ καλές πιθανότητες όχι μόνο για μια καλή εμφάνιση αλλά και για μια πρόκριση από τον όμιλό της. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει σήμερα τουλάχιστον να μην χάσει. Η διπλή ευκαιρία 1Χ δίνει 2,00 κι έχει αξία.

Σε ενδιαφέρει