Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η Ευρώπη είναι κόκκινη!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι το 14ο μεταξύ τους ματς για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποιος όμως έχει πάρει τα περισσότερα παιχνίδια;
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η Ευρώπη είναι κόκκινη!

Ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία των ευρωπαϊκών τους αναμετρήσεων.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός ναι είναι ο εξάστερος του ελληνικού μπάσκετ, να είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά όταν έχουμε “αιώνιο” ντέρμπι στην Ευρώπη, πρωταγωνιστής είναι ο Ολυμπιακός.

Από τις συνολικά 13 αναμετρήσεις του, εννέα φορές έχει φύγει νικητής ο Ολυμπιακός και μόλις τέσσερις ο Παναθηναϊκός.

Τα πρώτα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια τα είχε πάρει η ομάδα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημιτελικών φάιναλ φορ, σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα. Βεβαίως, από τα πέντε αυτά ματς, ξεχωρίζει το 49-69 μέσα στο ΟΑΚΑ, το Μάρτη του 1997, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ευρωπαϊκό στο Μιλάνο, λίγο αργότερα.

Από το 2002 έως το 2014 έγιναν μόλις τέσσερα ματς, από τα οποία τα τρία, τα πήραν οι “πράσινοι”. Φυσικά, ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη στο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βερολίνου, το 2009.

Στα τελευταία τέσσερα ματς, από το 2016 έως και σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τρία. Μάλιστα, μετράει το δύο στα δύο στο ΟΑΚΑ, ενώ η μοναδική νίκη του ΠΑΟ, ήταν μέσα στο ΣΕΦ.

Οι αποδόσεις για το φετινό ματς δίνουν ως ξεκάθαρο φαβορί τον Παναθηναϊκό. Θα τα καταφέρει η ομάδα του Καλάθη ή μήπως θα μιλήσει η προϊστορία; Δες τις αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει