Ποια η σχέση, πλέον, του λαού του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν;

Τι εννοεί ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ασλανίδης όταν λέει ‘αν είναι να σωθεί η πατρίδα, καλύτερα να το πάρει ο ΠΑΟΚ’;
savvidis

Ό, γέγονε, γέγονε στην Τούμπα. Το μέγα ζητούμενο της επόμενης ημέρας δεν είναι ούτε η σχεδόν σίγουρη τιμωρία του ΠΑΟΚ, που αυτόματα θα σημάνει και την απώλεια του τίτλου, ούτε η εισβολή του οπλισμένου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Το ζητούμενο είναι ο λαός του ΠΑΟΚ.
«Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, καλύτερα να το πάρει ο ΠΑΟΚ». Αυτή τη δήλωσε έκανε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης. Τέτοιες δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία. Ήταν μία δήλωση με σαφές υπονοούμενο ότι η Ελλάδα κινδυνεύει και πως αν ο ΠΑΟΚ πάρει τον τίτλο, μόνο τότε θα σωθεί. Υπάρχει κανένα σχέδιο άλωσης ή ακρωτηριασμού της Ελλάδας;
Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, με τέτοιες δηλώσεις δεν ασχολείται κανένας, παρά μόνο με ευτελή και χαζοποσταρίσματα στο facebook. Αυτό δεν το είπε ούτε ο… Λιακόπουλος, ούτε κάποιος «γραφικός» ακροδεξιός. Το είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ξαναλέω, λοιπόν, ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι ο λαός του ΠΑΟΚ κι ο αντίκτυπος στο συνειδησιακό του περιβάλλον από τα γεγονότα της Τούμπας. Εξακολουθεί να ταυτίζεται με ό,τι του «σερβίρει» το επικοινωνιακό επιτελείο του Ιβάν Σαββίδη; Θεωρεί τον Ελληνοπόντιο επιχειρηματία ανώτερο μέγεθος ακόμα κι από τον ίδιο το δικέφαλο;
Με τις επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης πήρε τον τίτλο του «σωτήρα», ενδεχομένως και δίκαια, σε μία εποχή όπου η Ελλάδα είναι καθημαγμένη από τα μνημόνια κι ο λαός πεινάει. Και, φυσικά, μετέτρεψε τον ΠΑΟΚ από μικρό σε τεράστιο μέγεθος.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι σε θέση να διαχωρίζουν την προσφορά του Σαββίδη από την ασέβειά του προς το ίδιο το έμβλημα της ομάδας, το Δικέφαλο Αετό, η ιερότητα του οποίου θυμίζει τις ρίζες τους και τις χαμένες πατρίδες; Έμεινε ηθικό ανάστημα ή το «κατάπιε» κι αυτό η φτώχεια, η ανέχεια, ο νέος ξεριζωμός στην εποχή των μνημονίων; Στην εποχή της άκριτης σκέψης δεν είμαι σίγουρος για τίποτε.
Ένας απελπισμένος λαός από την φτώχεια (οικονομική και ποδοσφαιρική) χειραγωγείται πανεύκολα όταν αδικείται ή θεωρεί ότι αδικείται και αντιδρά απελπισμένα, όπως ακριβώς στην περίπτωση του λαού του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη. Λατρεύτηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως «Μεσσίας».
Ωστόσο, ο «Μεσσίας», το είπε ευθύς εξ αρχής το δήλωσε ότι στην Ελλάδα ήρθε να παίξει ένα πολιτικό ρόλο. Τα έβαλε με τους Αμερικάνους «δεν μπορεί να παίρνονται οι αποφάσεις για την Ελλάδα πέρα από τον Ατλαντικό», εναγκαλίστηκε με τον πρωθυπουργό, αγόρασε κανάλι, εφημερίδες κλπ , κλπ.
Ο λαός του ΠΑΟΚ, λοιπόν, είναι σε δίλλημα ή όχι για τις «δεύτερες σκέψεις» που είχε ο Ιβάν Σαββίδης όταν ερχόταν στην Ελλάδα και το πολιτικό παιχνίδι που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι θέλει να παίξει; Θα δείξει. Τώρα, πλέον, ο Σαββίδης είναι αναγκασμένος να δείξει τις πραγματικές του προθέσεις. Περιμένουμε την ανακοίνωση.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com