Το ‘παιχνίδι’ Μαρινάκη – Σαββίδη με Μολέδο, ΄Σκοπιανό’

‘Κέρδη’ και ‘ζημιές’ του καθένα από την μεταγραφή του Βραζιλιάνου στον ΠΑΟΚ
Το ‘παιχνίδι’ Μαρινάκη – Σαββίδη με Μολέδο, ΄Σκοπιανό’

Ο Μαρινάκης «τα βρήκε» με τον Αλαφούζο. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού «βρίσκεται ένα βήμα από την αγορά του ΣΚΑΙ», όπως γράφτηκε στον Τύπο. Ο Μολέδο, ωστόσο, οδεύει προς τον ΠΑΟΚ! «Πώς γκέγκεν ατό», που είπε κι ο «θεούλης» Ογκουνσότο, σ’ εκείνες τις «μυθικές» του δηλώσεις.
Επειδή η μετακίνηση του Μολέδο, πέραν της αδιαμφισβήτητης αξίας του παίκτη είναι και «επικοινωνιακό», προβάλει μια παραδοξότητα. Πώς ο Μαρινάκης… άφησε το Μολέδο να πάει στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο «μισητός αντίπαλος» Σαββίδης θα το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά;
Τα περί «ανεβασμένης και καλύτερης προσφοράς του ΠΑΟΚ» δεν μπορεί να έχουν βάση, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με εκατομμύρια, αλλά για μερικές χιλιάδες ευρώ. Ούτε, φυσικά, για έμψυχο δυναμικό σε ανταλλάγματα, αφού κι ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολλούς δανεικούς, τους οποίους θα μπορούσε να διοχετεύσει στον Παναθηναϊκό.
Ένας, ακόμα, λόγος που ο Μαρινάκης, που «τα βρήκε» με τον Αλαφούζο, άρα είχε πιο εύκολη την πρόσβαση, θα μπορούσε να πάρει στον Ολυμπιακό το Μολέδο ήταν και το… «Σκοπιανό». Όταν ο λαός του ΠΑΟΚ βγήκε στα… κάγκελα για την ονομασία των Σκοπίων, μια μεταγραφή του Βραζιλιάνου στον Πειραιά, πρώτα απ όλα θα έθετε σε αμφισβήτηση του ίδιου του Σαββίδη από τους ΠΑΟΚτζήδες.
Δεν το έκανε, όμως, ο Μαρινάκης. Γιατί; Διότι «ζύγισε» τα πράγματα στο πολιτικό πεδίο. Αυτό εκτιμώ. Διότι παίρνοντας ο ΠΑΟΚ το Μολέδο, φαίνεται ότι τον ανταλλάσει με την ονοματοδοσία των Σκοπίων, την στιγμή που ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του ΠΑΟΚ, οι «Μακεδόνες» έβγαλαν πρόγραμμα αντίδρασης στην ονοματοδοσία των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία.
Δυστυχώς, βιώνουμε την εποχή της ψεύτικης συνείδησης που διαμορφώνεται από το επικοινωνιακό παιχνίδι των «μεγάλων» σε κάθε επίπεδο, όχι μόνο ποδοσφαιρικό, βέβαια. Οι μετρ της επικοινωνίας αποφάσισαν για το μέλλον του Μολέδο κι όχι η αγωνιστική του αξία και η χρησιμότητά του…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com