Ο Σπανούλης να διευκολύνει το Σφαιρόπουλο…

Αν ο Λαρισαίος άσος είναι εγωιστής κι όχι εγωκεντρικός, πρέπει μόνος του να κάτσει στον πάγκο
Ο Σπανούλης να διευκολύνει το Σφαιρόπουλο…

Περί μπάσκετ, λίγα πράγματα, έως… καθόλου. Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που με την ίδια ευκολία «αναλύουν» το ποδόσφαιρο, στο επόμενο λεπτό το μπάσκετ, μετά το βόλεϊ, το πόλο κλπ. Κρίνω τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάμπεργκ, σύμφωνα με όσα είδα, αλλά και όσα διάβασα, χωρίς να εισχωρήσω σε λεπτομέρειες.
Ο Ολυμπιακός έχασε τα ματς με την ΑΕΚ και τη Μπάμπεργκ εξ αιτίας του Βασίλη Σπανούλη. Αυτός ήταν που έπαιρνε τις μεγάλες αποφάσεις και έκανε λάθος. Στην προ Σπανούλη εποχή την τρέχουσα σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε ρολάρει και έπαιζε… κανονικό μπάσκετ. Αυτό γράφουν οι μπασκετικοί.
Αντιλαμβάνομαι την θέση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το Βασίλη Σπανούλη. Κι όταν ένας προπονητής καλείται να πάρει απόφαση που αφορά στον καλύτερο παίκτη του, δεν μπορεί ποτέ να είναι εύκολη.
Έχει το μέγεθος ο Σφαιρόπουλος να αφήσει το Σπανούλη στον πάγκο, μέχρι να ξαναβρεί ο Έλληνας σούπερ σταρ τον εαυτό του; Αυτό είναι ένα ζητούμενο. Ο ίδιος ο Σπανούλης έχει την αυτογνωσία να το ζητήσει ο… ίδιος;
Αν ο Σπανούλης είναι πραγματικός εγωιστής κι όχι εγωκεντρικός, θα πρέπει μόνος του να διευκολύνει τον Σφαιρόπουλο να πάρει την απόφαση. Η, να το συναποφασίσουν, εν τέλει. Αν επιμείνει να παίζει χωρίς να προσφέρει, πρώτα κάνει κακό στην υστεροφημία του και μετά, στον Ολυμπιακό.
Γράφουν οι μπασκετικοί συντάκτες, ότι με το Σπανούλη στην πεντάδα, ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός θα έχει την τελική επιλογή, ως απότοκο του ένδοξου παρελθόντος στις επιθέσεις με την μπάλα να καίει. Κι οι αντίπαλοι προπονητές το γνωρίζουν αυτό, όμως…
Στο ένδοξο παρελθόν ο Σπανούλης ανταποκρινόταν. Όλοι ήξεραν τι θα κάνει, αλλά δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν. Στα δυο αυτά ματς με την ΑΕΚ και τη Μπάμπεργκ έδειξε ότι δεν μπορεί. Μη το βλέπουμε συναισθηματικά. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.
Προσωπικά, ως λάτρης των μεγάλων προσωπικοτήτων του αθλητισμού, θέλω ν’ αποσύρονται όταν πρέπει κι όχι όταν νομίζουν. Δεν θέλω να τελειώσει σαν το Γκάλη ο Σπανούλης, που μια μέρα πήρε τα πράγματά του κι έφυγε από το γήπεδο. Θέλω να τελειώσει όπως ο Διαμαντίδης.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com