Φιλικά ΤΩΡΑ για τη Μάνδρα μεταξύ ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ ΕΟΚ, να δείξουν αλληλεγγύη στους κατοίκους που υποφέρουν από τη Θεομηνία
ImageHandler

Η ανείπωτη τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, με τους 15 νεκρούς και άλλους αγνοούμενους, κατέδειξε με τον πλέον ασφαλή τρόπο, ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει αντανακλαστικά. Ο ελληνικός αθλητικός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κατά κύριο λόγο που κουβαλούν κόσμο, επίσης.

Η «συμπαράσταση» του ελληνικού ποδοσφαίρου και του μπάσκετ στους χαροκαμένους και πληγέντες της περιοχής περιορίστηκαν σε διάφορα… ποσταρίσματα στα social media. Μέχρι εκεί. Εξέφρασαν την «συμπαράστασή» τους και τη «συμπάθειά» τους, στο… facebook.

Αν η ελληνική κοινωνία είχε αντανακλαστικά, θα έπρεπε την ίδια την ημέρα της τραγωδίας, να σημαίνει συνειδησιακός συναγερμός σε όλο το εύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ και να βρεθεί ένας τρόπος πραγματικής στήριξης των συνανθρώπων μας που υποφέρουν κι όχι τα υποκριτικά post ότι… συμπάσχουν μαζί τους. Ντεμέκ.

Τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει φιλικά παιχνίδια οικονομικής στήριξης των πληγέντων. Μέχρι κι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων των ΠΑΕ και των ΚΑΕ έπρεπε να είχαν μιλήσει γι αυτό, να άφηναν πίσω τους τις όποιες διαφορές για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Μάνδρας.

Ναι, να γινόταν φιλικά Ολυμπιακού – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο μπάσκετ και άμεσα, μάλιστα. Αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει, αυτή είναι πραγματική συμπόνια, αυτό θα καταδείκνυε και το συμπαγές της κοινωνίας. Σιγή, παντού. Σιγή και… άψυχες ανακοινώσεις. Υποκρισία, κοροϊδία.

Στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων ο κάθε άνθρωπος ή κοινωνική ομάδα υποφέρει, είναι καταδικασμένη στη μοναξιά, με μόνη «παρηγοριά» το θεαθήναι δυο – τριών ανακοινώσεων. Μπορεί να την πεις και αποενοχοποίηση για το ζόμπι που κρύβουμε μέσα μας. Μοναξιά. «Μη σου τύχει» είναι το μότο της ζωής μας σ’ αυτή τη χώρα.

Που είναι η αλληλεγγύη μας μωρέ; Που είναι η ανθρωπιά μας; Που είναι το φιλότιμό μας; Πώς επιτρέψαμε να καταντήσει έτσι αυτή η χώρα; Πόσο στο περίπου… ζούμε, ρε φίλε. Σε άλλες εποχές της κανονικής Ελλάδας γινόταν έρανοι για τέτοιες συμφορές και σήμερα στεκόμαστε όλοι σαν βαλσαμωμένα πουλιά στον τοίχο.

Η επόμενη ημέρα μετά τον όλεθρο της Μάνδρας ήταν η ίδια με την προηγούμενη. Για όλους μας. Κι αν εμείς, ως άτομα είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι, ας το κάνουν ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, ο Παναθηναϊκός (ως οργανισμός) κλπ. Εμπρός, λοιπόν, ιδού η Μάνδρα, ιδού και το πήδημα…

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com