Ο Χιμένεθ και οι δημοσιογράφοι – ‘μαριονέτες’

Ο Ισπανός προπονητής έχει τόσο δίκαιο, ότι οι εκπρόσωποι του Τύπου που του κάνουν ‘πόλεμο’
jimenez aek

Η ΑΕΚ έχασε 1-0 από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και αμέσως τέθηκε «θέμα προπονητή» από μερίδα του ηλεκτρονικού – κυρίως – Τύπου και την «άμεση δημοκρατία των social media». Ο μεγάλος και τρανός προπονητής του χθες που αναμόρφωσε την ΑΕΚ και την οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου, τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Γιατί; Γιατί… έτσι.

 Βέβαια, ο ίδιος ο Χιμένεθ έδειξε ότι έχει αποσταθεροποιηθεί κι αυτό φαίνεται ανάγλυφα με τις δηλώσεις του, περί μερίδας δημοσιογράφων που του κάνουν «πόλεμο». Αυτό είναι έλλειψη ψυχραιμίας. Αυτό, στην κοινωνία του ποδοσφαίρου, είναι «αντίστροφη μέτρηση» μέχρι να φύγει.

 Η αλήθεια είναι ότι η κριτική που δέχτηκε ο Χιμένεθ, από μερίδα του Τύπου, ήταν σκληρή. Όχι για την ήττα από τον Ατρόμητο, αλλά τη γενικότερη συμπεριφορά της ΑΕΚ. Ήταν δίκαιη αυτή η κριτική; Θεωρώ πως δεν ήταν. Γιατί οι προπονητές δεν εκμυστηρεύονται ποτέ τα της προπόνησης και τα του αγώνα, ώστε να υπάρξει δίκαιη κριτική από τους δημοσιογράφους.

 Οι προπονητές κρύβουν τις σκέψεις τους και πριν και μετά τον αγώνα και  αναλώνονται σε δηλωσιακές ασημαντότητες. Ποτέ δεν μπαίνουν στην ουσία. Κι αφού δεν μπαίνουν αυτοί, αναγκάζονται να μπουν οι δημοσιογράφοι. Θα φέρω ένα παράδειγμα.

 Ο Αραούχο που βλέπουμε αυτή τη σεζόν στο γήπεδο, έχει καμία σχέση με τον Αραούχο της περασμένης σεζόν; Καμία, απολύτως. Υπάρχει αιτία γι αυτό. Ο Χιμένεθ δεν ρωτήθηκε ποτέ κι ούτε ο ίδιος απάντησε ποτέ αληθινά για το θεαματικό ντεφορμάρισμα του Αργεντινού. Έδωσε «διπλωματικές» απαντήσεις, ότι θα συνέλθει κλπ.

 Τη σκυτάλη, λοιπόν, παίρνει ο δημοσιογράφος και γράφει ό,τι αυτός νομίζει για το ντεφορμάρισμα του Αραούχο και τις ευθύνες του Χιμενεθ. Έτσι γίνεται γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αυτό, όμως, ο Χιμένεθ το χαρακτηρίζει ως «πόλεμο».

Άλλο παράδειγμα. Λέει ο (κάθε) προπονητής: «Δεν παίξαμε καλά σήμερα» και μπλα, μπλα, μπλα. Ρωτήθηκε ποτέ, γιατί δεν έπαιξε καλά η ομάδα; Ότι δεν έπαιξε καλά, το είδαμε όλοι. Το λόγο θέλουμε να μας πει που δεν έπαιξε καλά η ομάδα του. Ούτε ερωτάται, ούτε απαντάει και ο δημοσιογράφος, που κινείται «εκτός γραμμής», γράφει τη γνώμη του, γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

 Κι ο κάθε Χιμένεθ θεωρεί, μετά, ότι του γίνεται «πόλεμος» και μιλάει για δημοσιογράφους – μαριονέτες. Ναι, μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι, (μπορεί, λέω) να υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά ο κάθε Χιμένεθ τι ακριβώς θα ήθελε να γράφουν οι δημοσιογράφοι μετά την ήττα από τον Ατρόμητο; Ότι δεν πειράζει παλικάρια, είμαστε μέσα στους στόχους, πάμε δυνατά; Διότι υπάρχουν και τέτοιοι…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com