Η φωτογραφία που καλεί τον επενδυτή…

Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, αύριο μπορεί να είναι αργά
ip  PANATHHN

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στη Λεωφόρο κι ο τρόπος που εξελίχθηκε, ήταν αν πισωγύρισμα στη ρομαντική εποχή της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Για τους έχοντες κάποια ηλικία ήταν ένα ταξίδι νοσταλγίας για εκείνα τα χρόνια που πέρασαν και δεν ξαναγυρίζουν. Οι παίκτες έπαιζαν για τη φανέλα και για το ποδοσφαιρικό τους κι όχι το οικονομικό τους «εγώ». Ήταν συγκινητικό, πράγματι.

 Και μετά, ήρθαν οι… «σφήκες του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού». Αυτοί οι ίδιοι παίκτες, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, θ’ αναγκαστούν να κάνουν προσφυγές για να μείνουν ελεύθεροι. Τι θα μπορούσε να σκέφτεται ένας υποψήφιος επενδυτής, βλέποντας αυτό που έγινε στο ματς με τη Λάρισα και αυτό που σίγουρα θα γίνει στο άμεσο μέλλον; Ότι τώρα είναι η ευκαιρία. Αυτό.

 Όταν όλοι οι παίκτες όχι μόνο βάζουν πλάτη, αλλά υπερβάλλουν εαυτόν, όταν έφτασε στα ύψη ο συνεκτικός ιστός τους εξ αιτίας των δυσκολιών, όταν το ψυχολογικό δέσιμο μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών συμπυκνώνεται στη μοναδικότητα της έννοιας «ελληνικό φιλότιμο», τότε ναι, είναι ώρα για επένδυση.

 Όποιο «γερό πορτοφόλι» βάλει τα χρήματά του αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, θα βρει μία ομάδα «κομάντο» για τη συνέχεια. Παίκτες ικανούς  για όλα, με τη θέληση να υπερκεράζει την όποια υστέρηση σε ταλέντο. Παίκτες ικανούς να αφήσουν τα κόκαλά τους στο γήπεδο κι έναν προπονητή – ηγέτη, που τους έπεισε να σκέφτονται έτσι.

 Σήμερα που μιλάμε, αυτό είναι το «κλίμα» στον Παναθηναϊκό. Αύριο, μπορεί να είναι αργά. Οι παίκτες θα κοιτάξουν το συμφέρον τους και θα φύγουν και θα είναι μεγάλο κρίμα. Ο χωρισμός αυτός δεν θα είναι στο πλαίσιο του επαγγελματισμού, αλλά ολότελα συναισθηματικός κι αυτό είναι το χειρότερο. Σα να φεύγει ένα μέλος από την οικογένεια. Για όπου…

 Φέρτε στο μυαλό σας το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ. Έτσι και δεν γνώριζες ποιος είναι ο αντίπαλος, θα νόμιζες ότι επιτεύχθηκε  νίκη σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν μόνο μία νίκη εις βάρος της Λάρισας. Αυτό, ένας σύγχρονος κι έξυπνος επενδυτής δεν το αφήνει να ξεθυμάνει, να σβήσει και να γίνει μία απλή ρομαντική ιστοριούλα…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com