Το ‘παιχνίδι’ της παγκοσμιοποιημένης… FIFA με τον Κελαϊφί

Η παγκόσμια Συνομοσπονδία που κυβερνάει, κάνοντας ό,τι γουστάρει, τιμωρεί τους ‘ανυπάκουους’ που τη… γράφουν
neymar presidente

Τι είναι η «παγκοσμιοποίηση»; «We need a global government and we need fast», δήλωνε ο Γιωργάκης Παπανδρέου πριν από μερικά χρόνια. Παγκόσμια διακυβέρνηση, δηλαδή. Μήπως μία… FIFA; Διότι η FIFA είναι η απόλυτη έκφραση της παγκοσμιοποίησης. Είναι μία παγκόσμια διακυβέρνηση και αποφασίζει ό,τι θέλει και πράττει όπως θέλει, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σ.Ζ., Κελαϊφί, κατηγορείται για «λάδωμα» στην προσπάθειά του να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ μέχρι και το 2030. Ποιος είναι ο Κελαϊφί; Είναι αυτός που αγνόησε παντελώς τις απειλές της UEFA τήρηση του λεγόμενου «Financial Fair play» και αγόρασε τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα. Διότι η UEFA απαγορεύσει στον κάθε φραγκάτο Κελαϊφί να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα, ας είναι και δικιά του.

Ο Κελαϊφί, λοιπόν, θεώρησε ότι με το χρήμα του, μπορεί να παρακάμψει την UEFA, άρα και τη FIFA και να σκορπάει τις παράδες του δεξιά κι αριστερά, δίχως να υπολογίζει κανέναν. Είπε, μάλιστα, σε ειρωνικό τόνο ότι μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο της UEFA. Μόνο που λησμόνησε ο Καταριανός μεγιστάνας ότι με την παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να τα βάλει κανένας.

Κι εκεί που απολάμβανε τις ντρίμπλες του Νεϊμάρ, ήρθαν τα κακά μαντάτα για τον Κελαϊφί. Φέρεται κατηγορούμενος σε υποθέσεις δωροδοκίες με πρώτο και καλύτερο τον πρώτο και καλύτερο τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Η ίδια η FIFA, δηλαδή, της οποίας ο γενικός γραμματέας «λαδώθηκε», εγκαλεί τον… «λαδιάρη» Κελαϊφί. Ατόν που τη… λάδωσε, δηλαδή. Φοβερό;

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο, είναι πως η παγκοσμιοποιημένη FIFA συμμετέχει σε όποια σκάνδαλο θέλει και επιλέγει η ίδια πότε θα τον βγάλει στον «αέρα». Και πότε γίνεται αυτό; Όταν προκύψουν κάτι ατίθασα νιάτα σαν τον Κελαϊφί, που την καπελώνουν με αγορές τύπου Νεϊμάρ. Που είναι ανυπάκουοι.

Στο στενό πλαίσιο λειτουργίας της παγκοσμιοποιημένης FIFA, ο καθένας πρέπει ν’ ακολουθεί τους κανόνες της. Δεν επιτρέπεται ν’ αυτενεργεί. Αν το κάνει, θα καταλήξει στη φυλακή, όπως είναι πιθανό να γίνει με τον Κελαϊφί, αν δεν συμμορφωθεί.

Θ’ αναρωτηθείτε: Αφού η FIFA είναι η παγκοσμιοποίηση στο ποδόσφαιρο, γιατί ο πρώην πρόεδρός της Σεπ Μπλάτερ εκδιώχθηκε κλοτσηδόν; Γιατί αποπέμφθηκε και ο Μισέλ Πλατινί από την προεδρεία της UEFA; Εκεί παρενέβη το FBI. Οι ΗΠΑ διεκδικούσαν ανάληψη του Μουντιάλ, το οποίο δόθηκε στο Κατάρ. Τεράστια ήττα για ολόκληρη Αμερική.

Και πώς δόθηκε στο Κατάρ Με «λάδωμα», έγραψε ο παγκόσμιος Τύπος. Γράφτηκε, μάλιστα, στο γαλλικό Τύπο, ότι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί είχε πειθαναγκάσει τον πρώην πρόεδρο της UEFA, επίσης Γάλλο, Μισέλ Πλατινί να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ. Φαίνεται ότι η πολιτική παγκοσμιοποίηση που ξεκίνησε στην Αμερική, είναι κατά πολύ ανώτερη από την ποδοσφαιρική.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com