Πολέμιος της ‘εξυγίανσης’ ο Καλογερόπουλος

Να τον διώξει τώρα ο Γραμμένος, γιατί πάει κόντρα στην ‘επανάσταση’
Πολέμιος της ‘εξυγίανσης’ ο Καλογερόπουλος

Πόλωση. Στην πολιτική και το ποδόσφαιρο. Πόλωση. Οι «από δω» κι οι απ’ εκεί», με το διαχρονικό σλόγκαν της πόλωσης να είναι, «μαζί μας ή εχθροί μας». Ο «μεσαίος χώρος» δεν έχει καμία, απολύτως, τύχη και στην πολιτική και το ποδόσφαιρο. Στην πολιτική για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται, φταίνε οι προηγούμενοι, εδώ και 40 χρόνια. Στο ποδόσφαιρο, επίσης. Ας πάρουμε παράδειγμα τη διαιτησία του Καλογερόπουλου.

Δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό στο ματς με την Ξάνθη. Για τους «από δω», σηκώθηκε κουρνιαχτός για την κατάφωρη αδικία. Γι τους «απ’ εκεί», όλα καλά. Ειρωνεία και λοιδορίες, που δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Στη… μέση, δεν στέκεσαι με τίποτα. Ουδείς ασχολείται μαζί σου, γιατί ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι, πλέον, σε πλήρη ένταξη. Το δίκαιο και το άδικο στην Ελλάδα είναι παραμελημένες έννοιες.

Υποτίθεται, ότι άλλαξε η… κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο και ήρθε μία νέα, κραδαίνοντας το επαναστατικό λάβαρο της εξυγίανσης. Η οποία «νέα κυβέρνηση» από κάπου… υποστηρίχθηκε, δεν βγήκε μόνη της. Λοιπόν, στην Ξάνθη συνετελέσθη μία αδικία. Γιατί σιωπά; Οι ίδιοι οι «εξυγιαντές», έστω και… επικοινωνιακά, κάτι έπρεπε να πουν. Η σιωπή των αμνών… Φυσικά, αν μετρούσε το γκολ με το χέρι του Εμενίκε, θα είχαν πάρει «φωτιά» τα μίντια από τις ανακοινώσεις.

Θα πίστευα ότι κάτι άλλαξε στο ποδόσφαιρο, αν με τη λήξη του αγώνα της Ξάνθης, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος έπαιρνε θέση κατά του Καλογερόπουλου, με την δικαιολογία ότι αντιστρατεύεται την «εξυγίανση» που ευαγγελίστηκε για να βγει πρόεδρος. Αυτός που απεχθάνεται τους «χαλίφηδες» και θα ξανάφερνε τον κόσμο στα γήπεδα. Η σιωπή των αμνών…

Παρακολουθώντας τα social media μετά το παιχνίδι, εύκολα συμπεραίνεις το κλίμα που επικρατεί από το mind control που έχει υποστεί και ο Έλληνας οπαδός. Το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που γράφτηκε στο facebook: «Καλά να πάθει ο Ολυμπιακός, το χαίρομαι, γιατί τόσα χρόνια δυνάστευε το ποδόσφαιρο κι έπαιρνε “πέτσινα” πρωταθλήματα». Τα είπε όλα. Αυτός εκφράζει το σύνολο, σχεδόν, των οπαδών των «απ εκεί». Μα, με την… εξυγίανση, όμως, τι θα γίνει;

Αποδεικνύεται, πλέον, εν τοις πράγμασι, ότι καμία εξυγίανση δεν υπάρχει. Απλά, υπάρχει συμφέρον. Άλλωστε, όταν στην Ελλάδα Αυτό που λέγεται «δικαιοσύνη» έχει κουρελιαστεί από τα μνημόνια, εμείς ψάχνουμε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο; Πόσο αφελής μπορεί να είσαι για να το πιστεύεις; Γι αυτό και η φετινή σεζόν στο ποδόσφαιρο θα είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες.

Και γιατί το λέω αυτό; Διότι όπου δεν λειτουργούν η θεσμοί ή υπολειτουργούν ή «ελέγχονται», οι αντιδράσεις δεν μπορεί να γίνονται… θεσμικά.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com