Το ταβάνι του Ολυμπιακού είναι το F-4, όχι το τρόπαιο

Οι ‘ερυθρόλευκοι’ έχουν καλή ομάδα και η Φενέρ καλή ομάδα με καλύτερους παίκτες, αυτή είναι η διαφορά
fenerbahce olympiakos maci canli

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο στο Final-4 της Euroleague, γιατί η Φενέρ είναι καλύτερη ομάδα, με καλύτερους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι μόνο καλή ομάδα και ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η τουρκική ομάδα έχει καλύτερους παίκτες. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του Ολυμπιακού με τη Φενέρ.
Τα λεφτά, λοιπόν, παίζουν ρόλο; Βεβαίως και παίζουν ρόλο. Μα, θα πείτε, η ΤΣΣΚΑ που έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό όλων, γιατί έχασε από τον Ολυμπιακό; Το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση προφανής. Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ομάδα. Έχει μεγάλους παίκτες και δεν έχει καλή ομάδα. Ούτε πέρυσι είχε, όταν κατέκτησε το τρόπαιο.
Ο Ομπράντοβιτς είναι καλός προπονητής, ο καλύτερος, όχι γιατί βρίσκει ανοικτά πορτοφόλια και τα ξετινάζει, για να πάρει ακριβούς παίκτες. Είναι ο κορυφαίος γιατί φτιάξει μεγάλες ομάδες με μεγάλους παίκτες. Ο Μπιρτς δεν είναι Ούντο, για παράδειγμα. Το γεγονός και μόνο που ο Μπιρτς που δεν είναι Ούντο, έπαιξε στον τελικό, κάνει πραγματικά μεγαλύτερο το επίτευγμα.
Απ εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός για την προσεχή σεζόν, θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, γιατί ο Σπανούλης θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος, όπως και ο Πρίντεζης, τα δυο βαριά χαρτιά του. Ακούμε, ότι θα κάνει στροφή προς τους Έλληνες παίκτες. Συναισθηματικά, ας το κάνει. Επί του πρακτέου, αν θέλει να πρωταγωνιστήσει, να θέσει υποψηφιότητα για το ίδιο το τρόπαιο, θα πρέπει να πάρει ακριβούς παίκτες και να τους εντάξει στο ρόστερ του.
Αντιληπτό ότι η οικονομική κρίση φρενάρει την όποια διάθεση για δαπανηρές μεταγραφές. Λογικό. Αν, όμως, ο Ολυμπιακός κινηθεί στην εφετινή λογική, απλά δεν θα πάρει το τρόπαιο. Αν ο ίδιος ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι είναι ταβάνι το Final-4 κι απ εκεί και πέρα «ό,τι ήθελε προκύψει» ας το πει και ο λαός του θα το καταλάβει. Κι ο κόσμος του στην Ελλάδα ζει.
Θα πρέπει, συνεπώς, ο Ολυμπιακός να πανηγυρίζει που… έχασε το τρόπαιο; Όχι, κανένας δεν μπορεί να πανηγυρίζει, επειδή έχασε ένα τρόπαιο. Με τόσες παρουσίες στα Final-4 τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν την Μπαρτσελόνα του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κι αυτό είναι θετικό για όλους και τον κόσμο του. Δημιούργησε χρόνιες προσδοκίες και απλά, οι Αγγελόπουλοι δεν μπορούν, πλέον, να τις απεμπολήσουν…

Σε ενδιαφέρει