Οι Σέρβοι επιστρέφουν…

Ντέρμπι ολκής ανάμεσα στη Σερβία και την Τουρκία, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 1-1 και να κυνηγάνε τους Ρώσους στη μάχη της πρωτιάς.
xjIHIRcHzkaVyeayDg

Τρίτη αγωνιστική στον τέταρτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, με το μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας με την Τουρκία να τραβάει τα βλέμματα. Λογικά θα φτάσουν στη νίκη Λετονία και Ρωσία κόντρα σε Μ. Βρετανία και Βέλγιο αντίστοιχα.

Ανάλυση

Λετονία – Μ. Βρετανία (14:15)

Η Λετονία ξέσπασε στο Βέλγιο επικρατώντας με 92-64. Πράγματα και θαύματα έκανε ο Τίμα με 27 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο εξαιρετικός Στρέλνιεκς σταμάτησε στις 13 ασίστ. Η Μ. Βρετανία παραμένει η μόνη ομάδα με το απόλυτο μηδέν στις νίκες μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στον τέταρτο όμιλο. Όσο κι αν πάλεψε κόντρα στην Τουρκία δεν μπόρεσε κάτι περισσότερο από το να υποκύψει με 84-70. Ο Λόρενς με 15 πόντους πάλεψε φιλότιμα, ενώ στη ρακέτα ο Ολασένι ήταν μια ομάδα μόνος του με 14 ριμπάουντ. Το 2011 συναντήθηκαν και πάλι οι δύο ομάδες με τη Λετονία να επικρατεί σε φιλική αναμέτρηση με 74-51. Ξεκάθαρο φαβορί οι Λετονοί για τη νίκη, αλλά το άναρχο μπάσκετ των Βρετανών τους κάνει αρκετά επικίνδυνους αν τους βγουν τα σουτ και οι 15,5 πόντοι με οδηγούν οριακά προς το διπλό.

Πληροφορίες για την Sportingbet

Βέλγιο – Ρωσία (17:00)

Μπορεί να μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση το Βέλγιο, αλλά στη συνέχεια βρήκε τον μάστορά του χάνοντας με το βαρύ 92-64 από τη Λετονία. Έχασε κατά κράτος τον τομέα των ριμπάουντ, ενώ επιθετικά πίσω από τον Ερβέλ υπήρχε το χάος. Σταθεράς ο Ταμπού με 6 ασίστ. Η Ρωσία συνέχισε με το απόλυτο μετά τη μεγάλη νίκη επί των Σέρβων με 75-72. Ο Σβεντ πετάει φωτιές σταματώντας στους 22 πόντους. Ο Μοζγκόφ κάνει τη διαφορά με 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τρομερή ομοιογένεια και ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Οι Ρώσοι συγκρούστηκαν με τους Βέλγους στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και επιβλήθηκαν εύκολα με 79-58. Λογικά θα φτάσουν και σήμερα σε μια σχετικά άνετη νίκη, αλλά το χάντικαπ των 8,5 πόντων κρίνεται ιδιαίτερα πονηρό.

Σερβία – Τουρκία (21:00)

Η Σερβία υπέστη την πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση από τη Ρωσία με 75-72. Βασικά ατού έμειναν εκτός καλού εαυτού, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς παρότι κινήθηκε και πάλι σε υψηλά επίπεδα από πλευράς σκοραρίσματος, ήταν αρκετά άστοχος σε κομβικά σημεία. Ο θηριώδης Μαριάνοβιτς έκανε ότι μπορούσε δεσπόζοντας στους αιθέρες με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Η Τουρκία από την άλλη έχει ρεκόρ 1-1 ως τώρα κερδίζοντας τη Μ. Βρετανία στον τελευταίο αγώνα με 84-70. Αποφάσισε να παίξει καλή άμυνα και δικαιώθηκε. Σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Πολύ καλός στον τομέα των ριμπάουντ ο Οσμάν, ενώ έκανε τη διαφορά ο Μαχμούτογλου στο τελευταίο με 24 πόντους και 6 ασίστ. Πέντε σερί ήττες έχει υποστεί από την Σερβία και 7 σε σύνολο 9 αγώνων. Φαβορί και σήμερα οι Σέρβοι, αλλά δεν θα μπλέξω με το χάντικαπ επιλέγοντας την εναλλακτική λύση του άσου από ημίχρονο.

Σε ενδιαφέρει