Ελλάδα – Γαλλία: Της αμύνης τα παιδιά

Πρώτο μεγάλο ντέρμπι ονομάτων στον Α’ όμιλο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, το οποίο ξυπνάει πλούσιες… μνήμες.
foto

Η Ελλάδα μετά την άνετη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στους Ισλανδούς δίνει το πρώτο γερό τεστ στο φετινό Ευρωμπάσκετ κόντρα σε ένα εκ των φαβορί, τη Γαλλία.

Τα προγνωστικά μου

Ελλάδα – Γαλλία: Under 152,5 (1.85)

Ανάλυση

Η Ελλάδα πήγε να κάνει τα εύκολα-δύσκολα στη δεύτερη περίοδο κόντρα στους Ισλανδούς, αλλά στην ανάπαυλα ηρέμησε και με σωστή άμυνα καθάρισε τελικά την αντίπαλό της με 90-61. Έτσι μπήκε με το δεξί στο φετινό Ευρωμπάσκετ, αλλά αντιμετώπισε με διαφορά τη χειρότερη ομάδα του ομίλου. Πρώτος σκόρερ ο Παππάς με 20 πόντους, ακολούθησε ο Πρίντεζης με 17. Δέκα ριμπάουντ σε 20 λεπτά μάζεψε ο έμπειρος Μπουρούσης. Βοήθησε σε μεγάλο βαθμό με τα αθλητικά του προσόντα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Πρέπει να μειώσει άμεσα τα νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της. Κόντρα στους Γάλλους έχει να θυμάται κάποιες σπουδαίες νίκες με μεγαλύτερη όλων αυτή του 2005 στον ημιτελικό με 67-66 και το περιβόητο «βάλτο αγόρι μου» του Διαμαντίδη.

Πληροφορίες για τη Vistabet

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Γαλλία το πατατράκ που έπαθε στην πρεμιέρα από τους Φινλανδούς χάνοντας στην παράταση με 86-84. Ολομόναχοι πάλευαν οι Ντε Κολό και Φουρνιέ με 21 και 25 πόντους αντίστοιχα. Βρέθηκαν πίσω με διψήφιο, κατάφεραν να προηγηθούν στη συνέχεια με 8, αλλά ενώ τα πάντα έδειχναν ότι καθάρισαν τα προβλήματα στην άμυνα έκαναν την εμφάνισή τους. Σαφέστατα θυμίζει πληγωμένο θηρίο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτελέσματα πλην της νίκης κόντρα στην Ελλάδα. Επτά φορές έχει αντιμετωπίσει την Ελλάδα τα 12 τελευταία χρόνια χάνοντας τέσσερις φορές.

Εκτίμηση

Η Εθνική μας ομάδα γιγαντώνεται στα δύσκολα, αφού η συσπείρωση πίσω από τον μεγάλο αντίπαλο είναι πρωτοφανής σε κάθε διοργάνωση. Αν καταφέρει να παίξει την καλή άμυνα που μπορεί στα 40 αγωνιστικά λεπτά και να ελέγξει μέχρι ενός σημείου τον τομέα των ριμπάουντ που αποτελεί τη μεγάλη δύναμη των Γάλλων μπορεί να οδηγήσει το ματς στο όριο. Σε κάθε περίπτωση το under 152,5 συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης, αφού και η Γαλλία θα είναι πιο σφιχτή μετά την ήττα της πρεμιέρας. Δύσκολα ο νικητής θα βγει πάνω από τους 78 πόντους.

Σε ενδιαφέρει