Γεννημένος πρωταθλητής ο Κόντε

Άξια πρωταθλήτρια η Τσέλσι στην Αγγλία παίζοντας το πιο ισορροπημένο ποδόσφαιρο στην κατηγορία και ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 30 νίκες σε 38 αγώνες.
Chelsea Conte

Μετά από 38 αγωνιστικές ολοκληρώθηκε και ο φετινός Γολγοθάς της Πρέμιερ Λιγκ, με την Τσέλσι να κατακτάει με το σπαθί της τον τίτλο λυτρώνοντας όσους είχαν επιλέξει το 5.00 και περίμεναν καρτερικά να πληρωθούν εννιά ολόκληρους μήνες.

Η έλευση του Κόντε έφερε ακριβώς αυτό που έλειπε από τους Λονδρέζους. Το συνδυασμό της ήδη υπάρχουσας επιθετικής τους ποιότητας, με την κλασική ιταλική φιλοσοφία που έλειπε. Οξύμωρο το ότι η Τσέλσι κατέκτησε το τρόπαιο παρότι δεν είχε ούτε την καλύτερη επίθεση, ούτε την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Αυτές ανήκαν στη δεύτερη Τότεναμ (7.50 για πρωταθλητρια το 2018), που μέχρι πριν από ένα μήνα κοίταζε στα μάτια τη μεγάλη της αντίπαλο, αλλά τελικά έμεινε με την όρεξη. Τουλάχιστον πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και η τρίτη Μάντσεστερ Σίτι (3.25 για πρωταθλήτρια το 2018), που στο ξεκίνημα της σεζόν πλήρωvε 4.00 το να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Επιστρέφει στους κορυφαίους η Λίβερπουλ

Την προνομιούχο τετράδα συμπλήρωσε η Λίβερπουλ του Κλοπ (τρεις νίκες και μια ισοπαλία στο Ανφιλντ με τις ομάδες της πρώτης πεντάδας), που κονταροχτυπήθηκε μέχρι τέλους με την Αρσεναλ και τελικά άντεξε. Η ομάδα του Βενγκέρ θα αρκεστεί σε μια θέση του Γιουρόπα, κάτι που είχε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια λόγω των συμμετοχών της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εντυπωσιακό το ότι με τους 75 πόντους που μάζεψε δεν μπόρεσε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Οσον αφορά τη Γιουνάιτεντ του εγωιστή Μουρίνιο θα αναγκαστεί να παίξει ολόκληρη την χρονιά στον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Θέλτα, όπου κατακτώντας το τρόπαιο θα μπορέσει να βγει την ερχόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις υπολογίζονται ξεκάθαρα η Μπόρνμουθ και η Γουέστ Μπρομ, που μπόρεσαν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα, ενώ η πρωτθαλήτρια του 2016, Λέστερ πέρασε από πολλά κύματα. Εριξε όλο το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνοντας μέσα από αυτό την προσωπική της υπέρβαση. Τελικά κατάφερε να περάσει εύκολα τη φάση των ομίλων και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου βρήκε τον μάστορά της στο πρόσωπο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο κίνδυνος υποβιβασμού και η κακή μπάλα στο πρωτάθλημα στοίχισε τη θέση του αναμορφωτή Ρανιέρι, που αρκετές φήμες ανέφεραν πως είχε γίνει αντιπαθής σε αρκετούς παίκτες.

Κούνησαν… μαντήλι

Οσον αφορά την ουρά της βαθμολογίας η Σάντερλαντ αποχαιρέτησε με συνοπτικές διαδικασίες την κατηγορία, ενώ το ίδιο συνέβη σχετικά εύκολα και με τη Μίντλεσμπρο. Η μόνη που πάλεψε φιλότιμα ήταν η Χαλ, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν στη 18η θέση και υποβιβάστηκε έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από τη Γουότφορντ (δεύτερο φαβορί για υποβιβασμό την επόμενη σεζόν στο 2.50 σύμφωνα με εταιρίες του εξωτερικού μετά την Μπράιτον). Ουσιαστικά αυτό που πλήρωσε η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν οι εκτός έδρας τραγικές της επιδόσεις με 15 ήττες σε 19 αγώνες και τη χειρότερη επίθεση (9 γκολ) και άμυνα (45 γκολ) του πρωταθλήματος. Μάλιστα έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο την χρονιά χάνοντας με 7-1 μέσα στο σπίτι της από την Τότεναμ.

Ποιος θα πάρει την Πρέμιερ Λιγκ 2017/18; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ενδιαφέρει