Α’ ημιτελικός Eurovision: Στη μάχη η ελληνική συμμετοχή, πρώτο φαβορί η Κύπρος

Σε ρυθμούς Eurovision από σήμερα, καθώς ο ετήσιος διαγωνισμός τραγουδιού ανοίγει την αυλαία του με τον α’ ημιτελικό και την ελληνική συμμετοχή από τη Γιάννα Τερζή. Πρώτο φαβορί η Κύπρος με τη Φουρέιρα.

Α’ ημιτελικός Eurovision: Στη μάχη η ελληνική συμμετοχή, πρώτο φαβορί η Κύπρος

Ο ετήσιος θεσμός της Eurovision ξαναέρχεται από σήμερα στην επικαιρότητα, καθώς σήμερα ανοίγει η αυλαία του διαγωνισμού που φέτος διεξάγεται στη Λισαβόνα. Είναι η  63η Eurovision και θα διεξαχθεί στο Altice Arena ενώ για ακόμα μία χρονιά θα υπάρχει η μέθοδος των δύο ημιτελικών. Ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί απόψε και ο δεύτερος την Πέμπτη.

Από τις δύο διαδικασίες θα προκριθούν συνολικά 20 χώρες (10 απόψε και άλλες 10 την Πέμπτη) ενώ θα συμπληρωθεί η 26άδα από τις «αμετακίνητες», Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και τη διοργανώτρια, Πορτογαλία. Λίγα λόγια, λοιπόν, για τον διαγωνισμό, κυρίως για τους μη μυημένους. Υπενθύμιση, ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 12 Μαΐου, ημέρα Σάββατο.

Θα καταφέρει η ελληνική συμμετοχή με τη Γιάννα Τερζή να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σάββατου; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Φυσικά, υπάρχει και στοίχημα στη Eurovision και μάλιστα με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και ενδιαφέρον, όχι απλά γενικά και αόριστα, αλλά με… ελληνικό, αφού η Κύπρος πλέον έχει κάνει τη μεγάλη «εκτόξευση» και παρουσιάζεται ως το πρώτο φαβορί της διοργάνωσης, «γκρεμίζοντας» το Ισραήλ που ήταν εδώ και μήνες η πολυδιαφημισμένη επιλογή.

Κι όταν λέμε «εκτόξευση», δεν είναι μια τυχαία λέξη, καθώς όταν άνοιξαν πριν από μήνες οι αποδόσεις σχετικά με τις συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, η Ελένη Φουρέιρα που φέτος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο βρισκόταν σε αποδόσεις περίπου στο 75.00 και σε πιο extreme περιπτώσεις έφτανε στο 100.00.

Το «Fuego» της Φουρέιρα φαίνεται ότι έχει κερδίσει τον κόσμο και πλέον η νίκη της στον αποψινό προκριματικό γύρο  βρίσκεται σε αποδόσεις φαβορί, αφήνοντας τη Netta του Ισραήλ δεύτερη. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η Φουρέιρα θα εμφανιστεί τελευταία, δηλαδή 19η.

Φυσικά, στον αποψινό προημιτελικό ρίχνεται και η Ελλάδα με τη Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου». Εσχάτως, στις στοιχηματικές ιστοσελίδες έχει ανέβει η απόδοσή της, δείγμα ότι χάνει έδαφος στις προτιμήσεις των φίλων της Eurovision. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος, βάσει αποδόσεων θεωρούνται σίγουρες για την παρουσία τους στον τελικό του Σαββάτου.

Η σειρά εμφάνισης στην αποψινή βραδιά έχει ως εξής:

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. ΠΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος

Σε ενδιαφέρει