Το λεξικό του στοιχήματος

Τους διαβάζεις σχεδόν σε κάθε στοιχηματικό άρθρο. Ξέρεις όμως τι σημαίνουν όλοι αυτοί; Αν είσαι πρωτάρης, ρίξε μία ματιά.
leksiko betmastersgr

Σίγουρα όσοι ασχολείστε με το στοίχημα ακούτε καθημερινά πολλούς όρους. Κάποιοι από αυτούς είναι πιο γνωστοί και διαδεδομένοι ακόμα και για κάποιον που δεν ασχολείται, κάποιοι όμως ίσως είναι πιο “ακαταλαβίστικοι” και χρειάζονται μία έξτρα επεξήγηση. Κατά καιρούς δεχόμαστε μηνύματα με ερωτήσεις και απορίες σχετικά με το τι είναι παρολί, τι είναι η γκανιότα κλπ. Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλές απορίες, πάμε να δούμε τι σημαίνουν βασικοί στοιχηματικοί όροι που συναντάμε συχνά.

Γκανιότα

Ξεκινάμε από το πιο βασικό, που το συναντάμε συνέχεια, αλλά πολλοί δεν ξέρουν τι σημαίνει. Η γκανιότα λοιπόν, είναι αυτή που καθορίζει τις τελικές αποδόσεις. Είναι η προμήθεια του μπουκ, βάση της οποίας προκύπτουν στη συνέχεια οι αποδόσεις κάθε σημείου. Είναι το καθαρό κέρδος της εκάστοτε στοιχηματικής πλατφόρμας, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.

Τσέκαρε τη γκανιότα στη στοιχηματική που παίζεις

Παρολί

Είναι το στοίχημα στο οποίο επιλέγουμε δύο ή περισσότερα παιχνίδια και θα πρέπει να επαληθευτούν όλες μας οι επιλογές για να έχουμε κέρδος.

Απόδοση

Είναι η τιμή που δίνει ο εκάστοτε μπουκ σε κάθε σημείο ενός γεγονότος.

Τελικό αποτέλεσμα

Είναι η αγορά που αφορά το τελικό αποτέλεσμα μίας αναμέτρησης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε τρεις επιλογές (1-Χ-2), ενώ σε άλλα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, τένις έχουμε μόνο δύο επιλογές (1-2).

Διπλή ευκαιρία

Είναι επίσης αγορά που αφορά τελικό αποτέλεσμα, όμως εδώ ο παίκτης κατοχυρώνει δύο τελικά αποτελέσματα ταυτόχρονα (1Χ- Χ2- 12). Αυτή η αγορά συναντάται μόνο σε αθλήματα που μπορεί να έχουν 3 τελικά αποτελέσματα (όπως το ποδόσφαιρο που προανέφερα).

Ισοπαλία όχι στοίχημα

Αυτή η αγορά είναι γνωστή και ως “draw no bet”. Σε αυτή την περίπτωση ποντάρετε είτε στον άσο, είτε στο διπλό και σε περίπτωση ισοπαλίας σας επιστρέφεται το ποντάρισμά σας. Όπως λέει λοιπόν και το όνομα, η ισοπαλία δεν παίζει στο στοίχημα αυτό.

Over / Under

Η συγκεκριμένη αγορά έχει να κάνει κυρίως με τα γκολ, αν θα είναι περισσότερα ή λιγότερα από το όριο που έχουμε επιλέξει. Το πιο συνηθισμένο όριο το οποίο συναντάμε και σε όλες τις πλατφόρμες είναι τα 2,5 γκολ. Βέβαια μπορεί να το συναντήσουμε και σε άλλες αγορές όπως είναι τα κόρνερ, οι κάρτες, οι πόντοι και με διαφορετικά όρια (1,5 – 3,5 κλπ).

Goal / No Goal

Αυτές οι επιλογές έχουν να κάνουν με το σκοράρισμα των ομάδων. Στην επιλογή goal (ή goal goal ή αμφίσκορο), πρέπει να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για να θεωρηθεί το στοίχημα κερδισμένο. Στην επιλογή no goal, κερδίζεις αν σκοράρει μόνο η μία ομάδα ή καμία από τις δύο ομάδες, πάλι ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ακριβές σκορ

Μία πολύ διαδεδομένη αγορά, όμως είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί. Θα πρέπει να είσαι πολύ καλά διαβασμένος και φυσικά να έχεις και τύχη. Εδώ πρέπει να προβλέψεις το ακριβές σκορ με το οποίο θα λήξει ο αγώνας.

Ασιατικό χάντικαπ

Αυτή είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα αγορά, στην οποία αν είναι καλά διαβασμένος μπορείς να τα πας πολύ καλά. Ουσιαστικά επιλέγεις κάποια ομάδα και της δίνεις πλεονέκτημα ή μειονέκτημα τερμάτων. Αν για παράδειγμα επιλέξεις τον άσο με -1 γκολ χάντικαπ, το παιχνίδι ξεκινάει με την ομάδα σου να χάνει 0-1. Για να κερδίσεις θα πρέπει να κερδίσει η ομάδα που πόνταρες με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Επίσης στο ασιατικό χάντικαπ δεν υπάρχει η ισοπαλία, οπότε έχουμε μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα.

Combo Bets

Ή αλλιώς συνδυαστικά στοιχήματα, όπως τα λέμε εδώ πέρα. Η πιο συνηθισμένη αγορά είναι το τελικό αποτέλεσμα μαζί με το σύνολο των τερμάτων. Για παράδειγμα στο “άσος και over 2,5”, για να κερδίσεις θα πρέπει να κερδίσουν οι γηπεδούχοι και στην αναμέτρηση να μπουν 3 γκολ ή περισσότερα.

Cashout

Είναι μία υπηρεσία που πλέον προσφέρουν όλες οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες. Με αυτή την υπηρεσία δίνεται στον παίκτη η δυνατότητα να κλείσει το στοίχημά του, πριν την ολοκλήρωση του αγώνα στον οποίο έχει ποντάρει. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν μπορεί να σιγουρέψει τα κέρδη του, ή να μειώσει τις απώλειες σε περίπτωση που η αναμέτρηση δεν πηγαίνει καλά. Περισσότερη ανάλυση για το Cashout θα βρείτε ΕΔΩ!

Σε ενδιαφέρει