Η αναδιάρθρωση της Super League και τα πιθανά σενάρια

Ακόμα ένα καλοκαίρι που θα έχουμε αλλαγές στα εγχώρια πρωταθλήματα προβλέπεται το φετινό. Οι φήμες για αναδιάρθρωση ολοένα και φουντώνουν τις τελευταίες μέρες.

Ολοκληρώθηκε χθες (18/7) η διαδικασία των playouts στην Super League 1, όμως όπως όλα δείχνουν καμία ομάδα δεν θα πάρει τον δρόμο προς την Super League 2. Ο Πανιώνιος που τερμάτισε τελευταίος θα έπρεπε να πέσει απευθείας, ενώ η προτελευταία Ξάνθη θα έπρεπε να δώσει αγώνες μπαράζ. Πώς γίνεται όμως αυτό, όταν οι ομάδες της Super League 2 είναι εκτός δράσης εδώ και 4 μήνες; Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση στις ποδοσφαιρικές κατηγορίες, με πρώτη και καλύτερη την Super League 1. Τίποτα δεν έχει ακουστεί ακόμα από επίσημα χείλη, είναι όμως κοινό μυστικό επί της ουσίας.

Εφόσον λοιπόν δεν έχουμε ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά και τι πρόκειται να συμβεί στην Super League ειδικότερα, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Μέχρι στιγμής πάντως, κυκλοφορούν 4 διαφορετικά σενάρια, αναφορικά με το μέλλον των πρωταθλημάτων στην χώρα μας. Η κυριότερη όμως και πιο σημαντική απόφαση που θα πρέπει να παρθεί, είναι πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Super League. Οι προτάσεις πολλές και διαφορετικές, κάνουν λόγο για 14, 16 και 18 ομάδες. Ακούστηκε και μία υπερβολική φήμη για 20 ομάδες, κάτι που όμως δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό. Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στα σενάρια.

Σενάριο 1

Θα έχουμε και του χρόνου 14 ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος θα υποβιβαστεί στη Super League 2 ενώ αντίστοιχα τη θέση του θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό είναι ίσως και το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες να επαληθευτεί.

Σενάριο 2

Οι ομάδες στην κατηγορία θα αυξηθούν κι από 14 θα πάνε στις 16. Καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί, ενώ τον δρόμο για την Super League 1 θα πάρουν ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης.

Σενάριο 3

Και σε αυτό το σενάριο γίνεται λόγος για 16 ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Εδώ όμως ο Πανιώνιος που τερμάτισε τελευταίος υποβιβάζεται, ενώ τον δρόμο της ανόδου παίρνουν ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης και Χανιά.

Σενάριο 4

Οι ομάδες της Super League 1 αυξάνονται και φτάνουν τις 18. Καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται, ενώ στην πρώτη κατηγορία ανεβαίνουν οι ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Λεβαδειακός. Ενδιαφέρον σενάριο, το οποίο ευνοεί περισσότερες όμαδες, όμως οι 18 ομάδες θεωρώ πως είναι πολλές για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί μέχρι αυτή την στιγμή και όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις της ΕΠΟ αναφορικά με το μέλλον των ομάδων και των πρωταθλημάτων.

Σε ενδιαφέρει

SMS μετακίνησης

1. Υγεία
2. Κατάστημα
3. Τράπεζα
4. Παροχή βοήθειας, συνοδεία μαθητών
5. Τελετή, διαζευγμένοι γονείς
6. Άσκηση, κατοικίδια