Επιστρέφει τον Μάιο η Γερμανία

Έρχονται σιγά σιγά και καλά νέα από το ποδοσφαιρικό μέτωπο μετά το "πάγωμα" των πρωταθλημάτων.
bundesliga

Όπως όλα δείχνουν,  στα μέσα Μαΐου η Bundesliga θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, αφού η κατάσταση στη Γερμανία είναι πολύ καλύτερη από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ οι Γερμανοί αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά πως είναι πολύ καλοί στην οργάνωση.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Οι Γερμανοί φαίνεται πως χειρίστηκαν πολύ καλά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και πλέον οι ομάδες του πρωταθλήματος επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Μαΐου. Την αρχή έκανε η Μπάγερν Μονάχου και όπως είναι φυσικό το παράδειγμά της ακολούθησαν και οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Προς το παρόν επιστρέφουν στις προπονήσεις οι 15 από τις 18 ομάδες, καθώς Γκλάντμπαχ και Φράιμπουργκ δεν έχουν εκδώσει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση, οπότε οι παίκτες τους συνεχίζουν κανονικά τις κατ’ οίκον προπονήσεις. Η τρίτη ομάδα είναι Βέρντερ Βρέμης, η οποία περιμένει να πάρει την άδεια από την περιφέρεια της Βρέμης, η οποία έχει επιβάλει περιορισμούς και στους αθλητικούς χώρους.

Κρατάμε τις αποστάσεις

Στις προπονήσεις θα τηρούνται αυστηροί κανόνες, ώστε να προστατευτούν οι παίκτες και να μην τεθεί η υγεία τους σε κίνδυνο. Οι αθλητές θα γυμνάζονται σε μικρά γκρουπ δύο ή τριών ατόμων, διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις ασφαλείας, στο προπονητικά κέντρα ή στα γυμναστήρια των ομάδων. Δεν θα συγκεντρώνονται στα αποδυτήρια και δεν θα χρησιμοποιούν τα ντους των συλλόγων, αλλά θα επιστρέφουν στα σπίτια τους για την προσωπική τους υγιεινή.

Επιστροφή τον Μάιο

Η Bundesliga είχε ανακοινώσει την διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 30 Απριλίου, θέτοντας ως στόχο την επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα στα μέσα Μαΐου και όπως φαίνεται αυτό είναι εφικτό. Σύμφωνα με επιστήμονες υγείας, το μοντέλο της Bundesliga είναι εφικτό, αρκεί βέβαια να τηρηθούν πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες υγιεινής, ώστε να μην αντιμετωπίσει καμία ομάδα προβλήματα. Εννοείται πως τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Συνεχή τεστ και οργάνωση

Όταν λοιπόν με το καλό παρθεί η απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Bundesliga, για την ασφάλεια όλων, οι παίκτες θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό κάθε τρεις μέρες. Σε περίπτωση βέβαια που κάποιος βρεθεί θετικός, θα μπαίνει άμεσα σε καραντίνα και θα παρακολουθείται από γιατρούς.

Κι επειδή όπως προανέφερα οι Γερμανοί φημίζονται για την οργανωτικότητά τους, αναμένεται να εφαρμόσουν έναν νέο κανονισμό μέχρι το τέλος της σεζόν, που θα επιτρέπει στις ομάδες να κατέβουν στους αγώνες με 15 παίκτες. Επομένως σε περίπτωση που κάποια ομάδα αντιμετωπίσει κάποιο θέμα, δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμπληρώσει 18άδα.

Κανένας δεν αμφέβαλε για τους Γερμανούς και την πειθαρχία τους. Ας ελπίσουμε να γίνει η αρχή και σιγά σιγά να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες λίγκες.

Σε ενδιαφέρει