Προβάδισμα για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση έκαναν Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ, επικρατώντας 1-0 και 2-1 των Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.
dortmund

Μίλησαν οι έδρες!

Στα πρώτα ματς για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ απέκτησαν οριακό προβάδισμα κόντρα σε Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα, εκμεταλλευόμενες τη δύναμη της έδρας τους.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ στο «Ουάντα Μετροπολιτάνο» και με δεδομένο ότι κράτησε και το μηδέν στην άμυνά της, έκανε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο παιχνίδι. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Σαούλ Νίγκεθ, που μόλις στο 4’ του ματς εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των «κόκκινων» στην περιοχή τους και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, που όπως αποδείχθηκε ήταν και το τελικό.

Περισσότερες συγκινήσεις έκρυβε το ματς στη Γερμανία ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Παρί Σεν Ζερμέν, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 2-1 των πρωταθλητών Γαλλίας. Όλα έγιναν μέσα σε οχτώ λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 69’ ο Χάαλαντ άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή από τη μικρή περιοχή, στο 75’ ο Νεϊμάρ ισοφάρισε έπειτα από την τρομερή ενέργεια του Εμπαπέ, αλλά στο 77’ και πάλι ο Χάαλαντ με μαγική εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Σε ενδιαφέρει