Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στην Πορτογαλία

Μπενφίκα ή Πόρτο; Ποια θα πανηγυρίσει μετά την τελευταία αγωνιστική;

Δύο είναι τα ερωτηματικά τα οποία αναμένουν να απαντηθούν από την τελευταία αγωνιστική της Primeira Liga Πορτογαλίας. Ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα, καθώς και το ποια από τις Τσάβες ή Μαδέιρα, θα ακολουθήσει τις Μαδέιρα και Φεϊρένσε στη δεύτερη κατηγορία.

Η Μπενφίκα έκανε έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Σάντα Κλάρα και χρειάζεται απλά μια ισοπαλία, για να πάρει τον τίτλο. Η Πόρτο ελπίζει σε δική της νίκη επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Ντραγκάο και παράλληλα ήττα της Μπενφίκα από τη Σάντα Κλάρα. Θυμίζουμε πως σε σχετική ισοβαθμία μεταξύ της Μπενφίκα και της Πόρτο, υπερέχουν οι “κόκκινοι”, επειδή έχουν πάρει και τα δύο μεταξύ τους ντέρμπι φέτος.

Στην ουρά της βαθμολογίας, οι Τσάβες και Τοντέλα μάχονται για να αποφύγουν την 16η θέση, οπότε και τον υποβιβασμό. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν με 32 πόντους και στην τελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους. Η ισοπαλία ευνοεί την Τσάβες, αφού είχε κερδίσει το πρώτο ματς, με 2-1. Επομένως, η Τοντέλα χρειάζεται μόνο νίκη για να σωθεί.

Θυμίζουμε τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1. Πόντοι στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2. Η διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4. Διαφορά των γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα.

Δες τις αποδόσεις της τελευταίας αγωνιστικής στην Πορτογαλία (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει