Σενάρια τελευταίας αγωνιστικής στην Ισπανία

Μόνο οι ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη εκκρεμούν στην τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Σενάρια τελευταίας αγωνιστικής στην Ισπανία

Τελευταία αγωνιστική στη La Liga Ισπανίας και πάμε να δούμε ποια είναι τα δεδομένα. Η Μπάρτσελόνα έχει πάρει το πρωτάθλημα εδώ και αρκετές αγωνιστικές, ενώ η οι Ατλέτικο και Ρεάλ θα τερματίσουν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Το πρώτο ζητούμενο από την τελευταία αγωνιστική, είναι το ποια ομάδα θα πάρει την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου.

Την τέταρτη θέση διεκδικούν τρεις ομάδες. Η 4η Βαλένθια που έχει 58 πόντους, η 5η Χετάφε που έχει επίσης 58 και η 6η Σεβίλλη, που έχει 56. H Βαλένθια έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμια, τόσο κόντρα στη Χετάφε, όσο και κατά της Σεβίλλης. Αυτό σημαίνει οτι αν κερδισει την Βαγιαδολίδ εκτός έδρας, τότε θα πάρει την πολυπόθητη τέταρτη θέση. Η Χετάφε θέλει νίκη επί της Βιγιαρεάλ και παράλληλα γκέλα της Βαλένθια, ενώ η Σεβίλλη, χρειάζεται νίκη επί της Μπιλμπάο και παράλληλα να χάσουν τόσο η Βαλένθια, όσο και η Χετάφε.

Το δεύτερο ζητούμενα είναι τα υπόλοιπα τρία ευρωπαικά εισιτήρια.

Η 5η και η 6η θέση δίνουν εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, ενώ η 7η θεση οδηγεί στα προκριματικά του Europa. Τις τρεις αυτές θέσεις διεκδικούν τέσσερις ομάδες οι Σεβίλλη, Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ και Εσπανιολ. Για να εξασφαλίσει τουλάχιστον την 6η θέση, η Σεβίλλη απλά χρειάζεται μια ισοπαλία κόντρα στην Μπιλμπάο. Αν όμως κερδίσει η Μπιλμπάο, τότε θα ισοβαθμήσει με την Σεβίλλη και θα πάρει αυτή την έκτη θέση. Σε περίπτωση που η Μπιλμπάο χάσει από την Σεβίλλη και παράλληλα υπάρξει νικητής στο Εσπανιόλ – Σοδιεδάδ, τότε ο νικητής θα πάρει την 7η θέση.

Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς οι Χιρόνα, Βαγιεκάνο και Ουέσκα έχουν ήδη υποβιβαστεί.

Θυμίζουμε πως τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν ως εξής:

1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, 3) Συνολική διαφορά τερμάτων, 4) Συνολικό ενεργητικό τερμάτων, 5) Βαθμοί στο ειδικό ranking του Fair-Play, 6) Αγώνας μπαράζ.

Δες τις αποδόσεις για την τελευταία αγωνιστική της Primera Division (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει