Τα σενάρια στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga

Κρίνεται το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ.
Τα σενάρια στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga

Η Μπάγερν δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λειψία το Σάββατο που μας πέρασε, οπότε φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική για να δούμε ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας. Θυμίζουμε πως τα κριτήρια της ισοβαθμίας έχουν ως εξής:

α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) τα μεταξύ τους ματς, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, ε) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς, στ) καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια, ζ) μπαράζ.

Η Μπάγερν έχει το πλεονέκτημα για να πάρει τον τίτλο, καθώς χρειάζεται απλώς μια ισοπαλία μέσα στην έδρα της στον αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να πανηγυρίσει. Για να μην πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα του Μονάχου, θα πρέπει να χάσει από την Αϊντραχτ στο Αλιάνζ Αρίνα και παράλληλα η Ντόρτμουντ να κερδίσει μέσα στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Η Ντόρτμουντ θα έχει ελπίδες να πάρει τον τίτλο, μόνο αν κερδίσει τη Γκλάντμπαχ μακριά από την έδρα της και παράλληλα η Μπάγερν να χάσει από την Φρανκφούρτη.

Χαμός γίνεται και όσον αφορά την 4η θέση (οδηγεί στους ομίλους του Champions League). Αυτή τη στιγμή 4η είναι η Γκλάντμπαχ με 55 πόντους, 5η η Λεβερκούζεν, επίσης με 55 και έκτη η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 54. Η Γκλάντμπαχ παίζει στην έδρα της με την Ντόρτμουντ, η Λεβερκούζεν εκτός έδρας με την Χέρτα και η Άιντραχτ εκτός έδρας με την Μπάγερν.

Επομένως, το ποια ομάδα θα πάρει την 4η θέση, θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και από τα σκορ. Κι αυτό γιατί η Γκλάντμπαχ έχει +15, η Λεβερκούζεν +13 και η Άιντραχτ +17.

Θυμίζουμε πως την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League παίρνει ο 5ος και ο 6ος της βαθμολογίας, ενώ ο έβδομος θα παίξει προκριματικά στο Europa. Αυτή τη στιγμή 7η είναι η Βόλφσμπουργκ με 52 και 8η η Χοφενχάιμ με 51. 

Οι Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν δεν μπορούν να πέσουν κάτω από την 6η θέση, ενώ η Άιντραχτ, μπορεί να τερματίσει ακόμη και 8η, αν χάσει από την Μπάγερν και οι Χόφενχάιμ και Βόλφσμπουργκ, επικρατήσουν των Μάιντς και Άουγκσμπουργκ αντίστοιχα. Κάποιες λιγοστές ελπίδες για την 7η θέση έχει και η Βέρντερ Βρέμης, αλλά για την πάρει, θα πρέπει να κερδίσει την Λειψία και ταυτόχρονα να μην κερδίσουν οι Χόφενχάιμ και Βόλφσμπουργκ.

Κανένα ενδιαφέρον στη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς έχουν ήδη πέσει οι Ανόβερο και Νυρεμβέργη, ενώ η Στουτγάρδη θα παίξει μπαράζ παραμονής με την τρίτη της Bundesliga 2.    

Δες τις αποδόσεις της τελευταίας αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει