Σενάρια τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League

Ο πρωταθλητής, αλλά και οι θέσεις της Ευρώπης, κρίνονται από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League.
premier league

Όπως αναμενόταν, οι Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ θα κοντραριστούν ως και την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο. Το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής, δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο που θα καθοριστεί από τους τελευταίους αγώνες. Η Άρσεναλ έχει ακόμη κάποιες λιγοστές ελπίδες να “κλέψει” την 4η θέση από την Τότεναμ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να περάσει τους “κανονιέρηδες” και να τελειώσει 5η, ώστε να πάρει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Θυμίζουμε πως οι Κάρντιφ, Φούλαμ και Χάντερσφιλντ, έχουν ήδη υποβιβαστεί.

Θυμίζουμε πως οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας θα παίξουν απευθείας στους ομίλους του Champions League, ο πέμπτος απευθείας στους ομίλους του Europa League και ο έκτος στα προκριματικά του Europa League. Στα προκριματικά του Europa θα παίξει και ο έβδομος, αν η Γουότφορντ δεν πάρει το κύπελλο, στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Από τους αγώνες που θα γίνουν στην 38η αγωνιστική, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι οι Κρύσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ, Φούλαμ – Νιούκαστλ, Λέστερ – Τσέλσι (η Τσέλσι μπορεί να πέσει στην 4η θέση από την 3η που είναι, αλλά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα γι’ αυτήν), Σαουθάμπτον – Χάντερσφιλντ και Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ.

Πάμε να δούμε τι ισχύει στα παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον:

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Ο πρωταθλητής θα κριθεί από τα παιχνίδια Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ – Γουλβς. Τόσο οι Μπράιτον, όσο και οι Γουλβς, δεν έχουν το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κατά τα άλλα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Λίβερπουλ θα πάρει το πρωτάθλημα, μόνο αν κερδίσει η ίδια και παράλληλα, η Μπράιτον δεν χάσει από τη Σίτι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Μάντσεστερ Σίτι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η 3η και η 4η θέση οδηγούν στο επόμενο Champions League. Η μοναδική ομάδα που βρίσκεται σήμερα από την 3η έως την 6η θέση και έχει εξασφαλίσει την πρώτη τετράδα, είναι η Τσέλσι. Κι αυτό γιατί έχει 71 πόντους, οπότε, ακόμη και να χάσει από τη Λέστερ στην τελευταία αγωνιστική, η 5η Άρσεναλ δεν την φτάνει, γιατί έχει 67.

Άρα, ουσιαστικά μόνο η 4η θέση παίζεται. Φαβορί είναι η Τότεναμ που έχει 70 πόντους. Για να χάσει την 4η θέση, θα πρέπει να ηττηθεί από την Έβερτον μέσα στο Λονδίνο και παράλληλα η Άρσεναλ να κερδίσει στην έδρα της Μπέρνλι. Σε αυτή την περίπτωση η Τότεναμ θα ισοβαθμήσει με την Άρσεναλ, με τους “κανονιέρηδες” να έχουν το πλεονέκτημα.

Σημαντική είναι και η 5η θέση. Αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκεται η Άρσεναλ με 67 πόντους. Η μοναδική ομάδα που μπορεί να την υποσκελίσει, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Άρσεναλ να μην κερδίσει την Μπέρνλι και παράλληλα, η Γιουνάιτεντ να επικρατήσει της Κάρντιφ στο Ολντ Τράφορντ. Οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν αν η Γιουνάιτεντ φέρει ισοπαλία με την Κάρντιφ και η Άρσεναλ χάσει από τη ντέρμπι. Σε αυτή την περίπτωση ευνοείται η Άρσεναλ.

Δες τις αποδόσεις για την τελευταία αγωνιστική της Premier League (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει