Betshop Basket League: Σενάρια τελευταίας αγωνιστικής

Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της Betshop Basket League, με ανοιχτά αρκετά μέτωπα.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Betshop Basket League, με τον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, Πανιώνιος – Χολαργός. Όλα τα άλλα ματς θα διεξαχθούν αύριο, με κοινή ώρα έναρξης στις 17:30. Η τελευταίοι αγώνες θα καθορίσουν το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α2, αλλά και την τελική κατάταξη που θα διαμορφώσει τα ζευγάρια των πλέι οφ. Πάμε να δούμε τι έχουμε σε κάθε ματς:

Προμηθέας – Ολυμπιακός

Το πρώτο που πρέπει να μάθουμε γι’ αυτό το παιχνίδι, είναι το αν τελικά θα διεξαχθεί. Αν ο διαιτητής Αναστόπουλος δεν δηλώσει κώλυμμα, όπως έκανε και στο πρόσφατο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολλοσό, ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει και θα υποβιβαστεί στην Α2. Αν το παιχνίδι γίνει, ο Ολυμπιακός έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αν χάσει, θα πέσει στην 7η θέση της βαθμολογίας και κάτα πάσα πιθανότητα θα παίξει με την ΑΕΚ στα πλέι οφ (έχοντας μειονέκτημα έδρας). Ο Προμηθέας, με νίκη θα είναι σίγουρα τρίτος, οπότε θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ, έναν εκ των Ολυμπιακού ή Ήφαιστο Λήμνου, με πλεονέκτημα έδρας. Αν χάσει, ο Προμηθέας θα τερματίσει τέταρτος και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα σε Περιστέρι ή ΠΑΟΚ.

Άρης – Ρέθυμνο

Εντελώς αδιάφορος βαθμολογικά είναι ο Άρης, ο οποίος θα μείνει εκτός πλέι οφ, είτε χάσει είτε κερδίσει. Το Ρέθυμνο θέλει πολύ τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Κρητικοί σώζονται είτε αν κερδίσουν τον Άρη, είτε αν η Κύμη δεν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δες τις αποδόσεις!

Λαύριο – Ήφαιστος Λήμνου

Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχουν και οι δύο ομάδες. Το Λαύριο πέφτει αν δεν κερδίσει τον Ήφαιστο. Αν κερδίσει, θα πρέπει να χάσει η Κύμη από τον Παναθηναϊκό ή το Ρέθυμνο από τον Άρη, για να σωθεί. Ο Ήφαιστος χρειάζεται μια νίκη και παράλληλα ήττα του Ολυμπιακού στην Πάτρα, για να πάρει την 7η θέση και να αποφύγει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Όχι οτι θα είναι εύκολη υπόθεση να παίξει με την ΑΕΚ, έχοντας μειονέκτημα έδρας, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα είναι καλύτερα γι’ αυτόν.

Περιστέρι – ΠΑΟΚ

Ο χαμένος αυτού του αγώνα θα είναι πέμπτος στη βαθμολογία και θα έχει μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αν κερδίσει το Περιστέρι, τότε θα χρειάζεται ήττα του Προμηθέα για να πάρει την 3η θέση, αλλιώς θα τερματίσει τέταρτο. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ και παράλληλα κερδίσει και ο Προμηθέας, τότε ο “δικέφαλος” θα τερματίσει στην 4η θέση. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ και χάσει ο Προμηθέας από τον Ολυμπιακό, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, με τον ΠΑΟΚ να είναι τρίτος, τον Προμηθέα τέταρτος και το Περιστέρι πέμπτο.

Παναθηναϊκός – Κύμη

Ο Παναθηναϊκός είναι εντελώς αδιάφορος, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση εδώ και μήνες. Η Κύμη χρειάζεται νίκη στο ΟΑΚΑ για να σωθεί. Αν χάσει από τον Παναθηναϊκό, για να παραμείνει στην κατηγορία, θα πρέπει να χάσει το Λαύριο από τον Ήφαιστο.

Κολοσσός – ΑΕΚ

Ο Κολοσσός έχει πέσει κατηγορία και μαθηματικά. Η ΑΕΚ θα είναι οριστικά δεύτερη, είτε χάσει είτε κερδίσει. Κι αυτό γιατί υπερέχει σε ισοβαθμία τόσο με τον Προμηθέα, όσο και με το Περιστέρι, αλλά και σε τριπλή μεταξύ τους ισοβαθμία.

Σε ενδιαφέρει