Δήμος Θεσσαλονίκης: Αποδόσεις για τις δημοτικές εκλογές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αίνιγμα όσον αφορά την μετά Μπουτάρη εποχή.
leukos pirgos

Ο δεύτερος πιο σημαντικός δήμος στην Ελλάδα, μετά το Δήμο Αθηναίων, είναι αυτός της Θεσσαλονίκης. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισε να αποσυρθεί και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο δεύτερος δήμος της χώρας σε πληθυσμό, αφού σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 325.182 μόνιμους κατοίκους. Στις προηγούμενες εκλογές, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής, αφού βγήκε στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 58,11%, έναντι του 41,89 του Σταύρου Καλαφάτη. Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης στηρίχθηκε από την ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ), τη ΔΗΜΑΡ και τη Δράση, ενώ ο κ. Καλαφάτης από τη Νέα Δημοκρατίας. Από τους υποψηφίους των εκλογών του 2014, κανείς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις*, φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Η νίκη του στις εκλογές παίζεται με 1,80.

“Αντάρτης” από τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Γιώργος Ορφανός, ο οποίος παίζεται ως δεύτερο φαβορί, με απόδοση 2,80. Σίγουρα, η υποψηφιότητα Ορφανού κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία, καθώς θα πάρει πολλές ψήφους από τον κ. Ταχιάο. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η υποψήφια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την ώρα παίζεται ως τρίτο φαβορί, με απόδοση 8,50. Τα πράγματα αναμένονται δύσκολα για την κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω των εξελίξεων στο Μακεδονικό ζήτημα.

Από κει και πέρα, έχουμε τον Σπύρο Βούγια με 18,00, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα με 26,00, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με 41,00, το Χάρη Αηδονόπουλο με 101,00 και το Σωτήρη Ζαριανόπουλο με 151,00.

Ξέρεις τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

*Τις αποδόσεις της βρίσκεις επιλέγοντας από την αριστερή στήλη: Πολιτική –> Ελλάδα –> Δημοτικές Εκλογές –> Επόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ενδιαφέρει