Οι κορυφαίοι NBAers που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι!

Η σεζόν στο NBA φτάνει στην πιο σοβαρή καμπή της, αλλά το φλέγον ζήτημα κάθε καλοκαιριού παραμένει σταθερό.
durant leonard

Τα πλέι – οφ στο NBA πλησιάζουν ή αν κάποιος θέλει να το εκφράσει διαφορετικά, πλησιάζει η πιο σοβαρή καμπή μέσα στη σεζόν, εκεί που πραγματικά ξεχωρίζουν οι καλές ομάδες, από τις ομάδες που πάνε σοβαρά για το πρωτάθλημα ή τουλάχιστον έχουν χτιστεί για αυτό τον στόχο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το ενδιαφέρον αγγίζει και τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όχι μόνο είναι από τα τοπ ονόματα στη Λίγκα, αλλά έχει καταφέρει να μετατρέψει τους Μιλγουόκι Μπακς σε πραγματικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος, οδηγώντας στο καλύτερο ρεκόρ στο φετινό NBA.

Παρ’ όλα αυτά, όπως συμβαίνει σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, έτσι και στις ΗΠΑ τα σενάρια εν όψει του καλοκαιριού, των ανταλλαγών και φυσικά των ελεύθερων παικτών δίνουν και παίρνουν και είναι αυτά που στην ουσία προκαλούν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, που περιμένει τις αλλαγές που αφορούν τους αστέρες του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα μεγαλύτερα ονόματα που μένουν ελεύθερα το προσεχές καλοκαίρι, τα ποσά με τα οποία αμείβονται μέχρι σήμερα και ακόμα σε μερικές περιπτώσεις, ποια είναι τα σενάρια που ακούγονται για το μέλλον τους.

1. Κέβιν Ντουράντ

Πριν από μερικά καλοκαίρια σόκαρε το NBA αποδεχόμενος την πρόταση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, δημιουργώντας μία σχεδόν άτρωτη ομάδα. Πήρε πρωταθλήματα, πήρε χρήματα, οπότε ίσως ήρθε η ώρα για τον Κέβιν Ντουράντ να βρει μπροστά του μια αληθινή πρόκληση, ώστε να αρχίσει μια νέα θητεία, που θα είναι αυτός το νούμερο 1, κάτι που δεν συμβαίνει στη νυν ομάδα του. Πολλά σενάρια ακούγονται για τους Νιου Γιορκ Νικς. Τη φετινή σεζόν το συμβόλαιό του στους «πολεμιστές» έφτανε τα 30 εκατ. δολάρια.

2. Κάουι Λέοναρντ

Έπειτα από μία σεζόν που… ξεκουράστηκε στους Σπερς και δεν ήθελε να παίζει άλλο για εκείνους, ο Λέοναρντ μετακόμισε στο Τορόντο και δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση. Ίσως όχι σε αυτή που ήταν στα «σπιρούνια», αλλά παραμένει All-Star. Από τη στιγμή που μετακόμισε στον Καναδά όλοι προέβλεπαν ότι πολύ δύσκολα θα παρέμενε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού το καλοκαίρι μπορεί να διαλέξει την ομάδα που επιθυμεί. Τη φετινή σεζόν θα πάρει συνολικά παραπάνω από 23 εκατ. δολάρια.

3. Κάιρι Ίρβινγκ

Μέσα στους 3 κορυφαίους πλέι – μέικερ της Λίγκας, αλλά το… γλυκό με τους Μπόστον Σέλτικς δεν έδεσε ή πιο σωστά δεν έδεσε τόσο πολύ, όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι. Οι πιθανότητες να παραμείνει στη Βοστώνη είναι μοιρασμένες με το να αποχωρήσει, αφού έχουν γίνει πολλά που έχουν χαλάσει το κλίμα. Το συμβόλαιό του προβλέπει αυτή τη στιγμή αποδοχές 20 εκατ. δολαρίων και σίγουρα το κασέ του θα γίνει πολύ υψηλότερο από αυτό το ποσό.

4. Κέμπα Γουόκερ

Το απόλυτο limit – up του τελευταίου 1,5 χρόνου, αφού ναι μεν ήταν ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά με την απόδοσή του δείχνει να έχει ξεφύγει από αυτό το επίπεδο. Αυτό ενδεχομένως να θέλει να δείξει σε μια πολύ καλύτερη ομάδα από τους Χόρνετς. Υπάρχει ένα δεδομένο και αυτό είναι το οικονομικό. Πρόκειται για τους πιο «κακοπληρωμένους» στη Λίγκα, βάσει της αξίας του, αφού παίρνει μόλις 12 εκατ. δολάρια. Οπότε, θα παίξει κι αυτό ρόλο στην απόφασή του.

5. Κλέι Τόμπσον

Θεμέλιος λίθος για την απόλυτη κυριαρχία των Γουόριορς τα τελευταία χρόνια. Από τους καλύτερους σουτέρ στα χρονικά του NBA, εξαιρετικός αμυντικός και… βιονικός, αφού τραυματίζεται σπάνια. Αυτή τη στιγμή παίρνει 19 εκατ. δολάρια, θέλει να πάρει (πολλά) παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα θέλει να μείνει και στο Γκόλντεν Στέιτ. Ίσως να μην χωράει κι αυτός και ο Ντουράντ στους Γουόριορς.

6. ΝτεΜάρκους Κάζινς

Παικτάρα ολκής! Έχει τα… θέματά του στο κεφάλι του, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητά του. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε και τον άφησε σχεδόν ένα χρόνο εκτός, ήθελε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τους Γουόριορς, γι’ αυτό και υπέγραψε για μόλις 5 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους σέντερ του πρωταθλήματος και αυτό θα θελήσει να το «αγοράσει» από τη στιγμή που θα είναι ελεύθερος και υγιής.

7. Τζίμι Μπάτλερ

Επίσης παικτάρα, που μπορεί να παίξει άψογα και άμυνα και επίθεση, αλλά έχει κι αυτός τα θέματά του. Μετά τους Μπουλς το ψάχνει πολύ, αφού δεν έπιασε ούτε στους Γουλβς, ενώ και στους Σίξερς το μείγμα με τους υπόλοιπους δεν είναι και τόσο… εκρηκτικό όσο θα περίμενε κανείς. Δεν είναι βέβαια και αρνητικός. Αμείβεται με περίπου 20 εκατ. δολάρια, αλλά το πιθανότερο είναι να παραμείνει στη Φιλαδέλφεια.

8. Ντέρικ Ροουζ

Μία κατηγορία μόνος του. Αποτελεί τον νεότερο MVP ever στο NBA, αλλά και έναν από τους πιο άτυχους ever. Πολλοί σοβαροί τραυματισμοί στα γόνατα, πολλά ψυχολογικά θέματα στη συνέχεια, αλλά φέτος είναι το κάτι άλλο. Περίπου 20 πόντοι μέσο όρο, 5 ασίστ και ιστορικό υψηλό στα τρίποντα με 41,1% που δεν ήταν ποτέ το φόρτε του. Απαραίτητη σημείωση: Αμείβεται με μόλις 2 εκατ. δολάρια, έχοντας βγάλει στην καριέρα του πάνω 120 εκατ. δολάρια μόνο από τα συμβόλαια.

Σε ενδιαφέρει