Τα μηδενικά της Super League

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική του ευθεία, αλλά υπάρχουν ακόμα ομάδες που έχουν ένα μηδενικό σε συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες.
Τα μηδενικά της Super League

Στην τελική του ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα της Super League, με πολλά πράγματα να έχουν ήδη κριθεί.

Βέβαιος πρωταθλητής φαντάζει ο ΠΑΟΚ που παραμένει αήττητος τη φετινή σεζόν και είναι στο +7 από τη 2η θέση, η πεντάδα μοιάζει κι αυτή πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθεί από τη στιγμή που ο Άρης έχει αφήσει αρκετούς βαθμούς πίσω του τον Παναθηναϊκό και η αγωνιστική παρουσία δείχνει ικανή να τον κρατήσει σε υψηλό επίπεδο, ενώ οι εκκρεμότητες αφορούν τις θέσεις που θα οδηγήσουν στη δεύτερη κατηγορία.

Ωστόσο, σε αυτό σημειώνεται ότι ακόμα δεν είναι 100% σίγουρο, πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσεις θα ανεβούν, αφού αναμενόταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, χωρίς αυτή όμως να έχει νομοθετηθεί.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία υπάρχουν ακόμα ομάδες που τους συνοδεύει το «μηδέν» σε κάποιες στατιστικές κατηγορίες, γεγονός όμως που δεν είναι πάντα αρνητικό.

Στα αρνητικά μηδενικά συμπεριλαμβάνεται ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν έχει νίκη εκτός έδρας, ενώ πολύ κοντά σε αυτή την αρνητική επίδοση είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει μόλις 1 νίκη και 10 ήττες εκτός έδρας, αλλά δεν έχει καμία ισοπαλία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ΠΑΟΚ έχει ίσως το καλύτερο «μηδενικό» που θα μπορούσε να έχει μία ομάδα, καθώς δεν έχει ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τουλάχιστον μια ήττα στην έδρα της και τουλάχιστον δύο εκτός, πλην του ΠΑΟΚ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στατιστική κατάσταση με τα δύο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρεθεί ποτέ πίσω στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας ποτέ δεν έχει βρεθεί προηγούμενος στο πρώτο 45λεπτο μίας αναμέτρησης. Επιπλέον, Άρης και ΠΑΟΚ ποτέ δεν έχουν κλείσει ημίχρονο στην έδρα τους και να είναι πίσω στο σκορ, ενώ Λαμία και Απόλλωνας ποτέ δεν έχουν προηγηθεί εκτός έδρας.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα δεύτερα ημίχρονα, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρεις… ήττες στα δεύτερα 45λεπτα, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ στα δεύτερα ημίχρονα εκτός έδρας. Αντιθέτως, χωρίς νίκη σε δεύτερο ημίχρονο παραμένουν οι ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ.

Σε ενδιαφέρει