Η ιστορία του σύγχρονου στοιχήματος

Σημαντικές χρονολογίες στην ιστορία του σύγχρονου στοιχήματος.
betting

Το στοίχημα (όπως το ξέρουμε σήμερα) – όσο κι αν φαίνεται σε πολλούς από εμάς ότι είναι αρκετά πρόσφατη… ανακάλυψη- υπάρχει επίσημα από τα μέσα του 18ου αιώνα. Και χώρα προέλευσης; Φυσικά και είναι η Αγγλία, η οποία θεωρείται η μητρική χώρα του στοιχηματισμού σε διάφορα αθλήματα και κούρσες.

Το χρονοδιάγραμμα της ιστορίας του σύγχρονου στοιχήματος

1794: Ο πρώτος γνωστός επαγγελματίας μπουκ ήταν ο Χάρι Όγκντεν (Harry Ogden) που δραστηριοποιούταν στο Νιουμάρκετ Χιθ (Newmarket Heath), στην Αγγλία.

1853: Τα στοιχηματικά μαγαζιά, γνωστά και ως Betting Houses απαγορεύθηκαν από το νόμο.

1961: Την 1η Μαΐου έγινε νόμιμη η λειτουργία των στοιχηματικών πρακτορείων, αλλά δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό να περνά κάποιος πολύ χρόνο σ’ αυτά τα μαγαζιά.

1966: Επιβλήθηκε για πρώτη φορά φόρος στα κέρδη από το στοίχημα στην Αγγλία, ενώ πολλές χώρες ακολούθησαν σταδιακά το παράδειγμά της.

1986: Για πρώτη φορά γίνεται χρήση τηλεοράσεων στα πρακτορεία στοιχημάτων – μέχρι τότε επιτρεπόταν μόνο η ραδιοφωνική αναμετάδοση των αγώνων ή άλλων αθλητικών γεγονότων. Οι μπουκ μπορούσαν επίσης να έχουν στα μαγαζιά τους μέχρι δύο μηχανήματα για φρουτάκια ή αλλιώς κουλοχέρηδες. Μπορούσαν ακόμα να πουλάνε καφέδες και αναψυκτικά.

1990: Οι στοιχηματικές πλατφόρμες αρχίζουν να προσφέρουν στοίχημα μέσω τηλεφώνου στους πελάτες τους (Telebetting).

1997: Τα στοιχηματικά πρακτορεία μπορούν να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους στον έντυπο τύπο.

2000: Aρχίζουν να ανθίζουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες στο ίντερνετ. Οι μπουκ προσφέρουν όχι μόνο στοίχημα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σε κούρσες αλόγων κλπ αλλά και καζίνο και πόκερ στο ίντερνετ.

2002: Το live betting (ζωντανό στοίχημα) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος! Όλες οι μεγάλες στοιχηματικές ιστοσελίδες προσφέρουν καθημερινά δεκάδες αγορές για live στοίχημα και ο κόσμος ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό στα νέα δεδομένα.

Σε ενδιαφέρει