Η βαθμολογία της UEFA: 13η η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει στα χέρια της την 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA και ο Ολυμπιακός μπορεί να μας κρατήσει εκεί!
uefa ranking

Τα αποτελέσματα στο ζευγάρι Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ειδική βαθμολογία της UEFA, για τη θέση που θα πάρει η Ελλάδα στο τέλος της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στη 13η, γεγονός που σημαίνει οτι ο πρωταθλητής θα συνεχίσει να μπαίνει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος, στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ο κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό του Europa League και οι τρίτος και τέταρτος της βαθμολογίας, στον 2ο προκριματικό του Europa. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν αν τερματίσει η Ελλάδα στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Δες τι θα συμβεί αν η Ελλάδα τερματίσει πάνω από την 13η θέση ή κάτω από τη 14η

Ο Ολυμπιακός και τα αποτελέσματά του με τη Ντιναμό, θα κρίνουν το αν η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Λογικά δεν υπάρχουν ελπίδες για την 11η ή τη 12η θέση, αφού η Αυστρία που είναι 12η έχει 3000 πόντους περισσότερους από εμάς και δύο ομάδες να συνεχίζουν στο Europa League. Στην 11η θέση είναι η Ολλανδία, με 3200 πόντους πάνω από την Ελλάδα και μόνο τον Άγιαξ να συνεχίζει. Η 11η και 12η θέση θα ταν ευχής έργον, αφού ο πρωταθλητής θα έμπαινε απευθείας στα πλέι οφ του Champions League, ο δεύτερος θα ξεκίναγε στον 3ο προκριματικό, ο κυπελλούχος θα πήγαινε απευθείας στους ομίλους του Europa, ο τρίτος του πρωταθλήματος στον 3ο προκριματικό γύρο και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό. Αλλά είπαμε, για να είμαστε 12οι, πρέπει ο Ολυμπιακός να φτάσει έως τον τελικό και παράλληλα να μην προχωρήσουν οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί.

Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω μας, η Δανία έχει τετρακόσιους πόντους λιγότερους και καμία ομάδα να συνεχίζει (οπότε δεν μπορεί να μας περάσει), η Ελβετία πεντακόσιους πόντους λιγότερους και με μία ομάδα να συνεχίζει και η Τσεχία 525 πόντους λιγότερους και δύο ομάδες να συνεχίζουν. Αυτό σημαίνει οτι γλιτώνουμε τη 16η ή 17η θέση, που σημαίνει οτι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο δεύτερος του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο τρίτος στον 1ο προκριματικό γύρο. Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη.

Ο ουσιαστικός κίνδυνος που έχουμε είναι να μας περάσουν τόσο η Ελβετία όσο και η Τσεχία, με αποτέλεσμα να τερματίσουμε στη 15η θέση. Αυτό θα σημαίνει οτι ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από το 2ο προκριματικό γύρο  του Champions League, ο δεύτερος επίσης από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό γύρο  του Europa League και ο τρίτος και ο τέταρτος, από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Δες την ειδική βαθμολογία της UEFA στο επίσημο site της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σε ενδιαφέρει