Ποια είναι η καλύτερη επίθεση στην Ελλάδα;

Από τη στιγμή που η Super League διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου, ενόψει της ολοκλήρωσης του πρώτου μισού μπορούν να βγουν συμπεράσματα για τις επιθετικές επιδόσεις των ομάδων στις πρώτες θέσεις.
paok

Απότομα διεκόπη η δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την απόφαση των διαιτητών να απέχουν των υποχρεώσεών τους, ως μία κίνηση διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός τους, Θανάσης Τζήλος.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων και με το πρωτάθλημα να αρχίζει πάλι από το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου, χωρίς ακόμα όμως να είναι γνωστό από ποια αγωνιστική, μπορούν κάποια συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των ομάδων στον α’ γύρο του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τις επιθέσεις τους, αφού αυτές είναι που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο.

Βέβαια, δεν αποτελεί μόνο αυτό το γεγονός την αφορμή για το ενδιαφέρον του θέματος. Συγκεκριμένα, τη 13η αγωνιστική συνέβη κάτι που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε άλλο πρωτάθλημα, καθώς τέσσερις ομάδες είχαν πετύχει τον ίδιο αριθμό γκολ. Ήταν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος που είχαν από 22 γκολ. Αυτή η ισορροπία έσπασε την επόμενη αγωνιστική, καθώς ΑΕΚ και Ατρόμητος έμειναν στο μηδέν, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ σκόραραν από μία και δύο φορές αντίστοιχα.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στη σημερινή κατάσταση, υπήρξαν πολλές ανατροπέ…

Για την ακρίβεια, τη 10η αγωνιστική η ΑΕΚ ήταν μαζί με τον ΠΑΟΚ στα 17 γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός με τα πέντε γκολ που σκόραρε στο ματς με τον Απόλλωνα πέρασε στην κορυφή στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ξεπερνώντας τρεις ομάδες!

Στην 12η αγωνιστική η ΑΕΚ έβαλε δύο, ο ΠΑΟΚ ένα και τον έφτασε, ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα και έμεινε μπροστά και ο Ολυμπιακός που αυτή τη στιγμή έχει 21, πλησίασε τον Ατρόμητο.

Η 13η αγωνιστική ήταν… αφιερωμένη στην εκτελεστική δεινότητα του Ατρόμητου, καθώς κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Άρης, σκόραρε 4 γκολ έπειτα από ένα τρελό ματς στο Περιστέρι, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πέτυχαν από δύο. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά πέτυχε μόνο ένα στο Ηράκλειο στην ήττα του από τον ΟΦΗ.

Από όλο αυτό βρέθηκαν τέσσερις ομάδες στα 22 γκολ.

Αξίζει, όμως, να σημειώσουμε την άνοδο του Ολυμπιακού, που την τελευταία αγωνιστική πέτυχε τρία γκολ στη Λαμία και έχει πλησιάσει όλες αυτές τις ομάδες που βρίσκονται σταθερά πιο πάνω από αυτόν.

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η εξέλιξη της μάχης για την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές:

10η αγωνιστική

17: ΠΑΟΚ
17: ΑΕΚ
16: Ατρόμητος
15: Παναθηναϊκός
13: Ολυμπιακός

11η αγωνιστική

20: Παναθηναϊκός
19: ΠΑΟΚ
18: ΑΕΚ
17: Ατρόμητος
15: Ολυμπιακός

12η αγωνιστική

21: Παναθηναϊκός
20: ΠΑΟΚ
20: ΑΕΚ
18: Ατρόμητος
17: Ολυμπιακός

13η αγωνιστική

22: ΠΑΟΚ
22: Ατρόμητος
22: ΑΕΚ
22: Παναθηναϊκός
18: Ολυμπιακός

14η αγωνιστική

24: ΠΑΟΚ
23: Παναθηναϊκός
22: Ατρόμητος
22: ΑΕΚ
21: Ολυμπιακός

Σε ενδιαφέρει