Απίστευτα κι όμως… Βρετανικά

Με τέσσερις παρανοϊκές ιστορίες που αφορούν ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας θα ασχοληθούμε σήμερα.
AGGLIA

Στο νησί δεν είναι λίγες οι ιστορίες που έχουν αφήσει άφωνους τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Απόψε θα δούμε τέσσερα περιστατικά που δεν είναι ευρέως γνωστά, αλλά σίγουρα αξίζει να σημειωθούν.

Τα δύο πρώτα αφορούν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ρεκόρ προσέλευσης σε εντός έδρας αγώνα της είναι 83.260 θεατές, αλλά δεν σημειώθηκε στο Ολντ Τράφορντ, αλλά στο Μέιν Ρόουντ. Ήταν σε αναμέτρηση με την Άρσεναλ τον Γενάρη του 1940, περίοδο που το Ολντ Τράφορντ επισκευαζόταν.

Το εντυπωσιακότερο είναι πως το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στο ιστορικό γήπεδο της Γιουνάιτεντ είναι 76.962 θεατές, αλλά δεν σημειώθηκε σε αγώνα των «Μπέμπηδων». Έγινε για τον θεσμό του Κυπέλλου μεταξύ της Γουλβς και της Γκρίμσμπι.

Γνωρίζατε ποια είναι η πρώτη Αγγλική ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη; Αυτή είναι η Μπέρμιγχαμ, η οποία έπαιξε για πρώτη φορά το 1956 στο Ιντερ Σίτις Φέιρς Καπ και άνοιξε τον δρόμο για τις υπόλοιπες Αγγλικές ομάδες. Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη που κατάφερε να φτάσει στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης το 1960!

Παραμένουμε στην Μπέρμιγχαμ και κλείνουμε με ένα λίγο πιο ξεχωριστό γεγονός. Η Κάρεν Μπρέιντι υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ομάδας τη δεκαετία του ’90. Το 1994 συνέβη το εξής παράδοξο. Η Μπρέιντι πούλησε τον Πολ Πεσκισολίντο στην Στόουκ για 400.000 λίρες και έναν χρόνο αργότερα τον παντρεύτηκε. Πρώτα του εξασφάλισε το… παραδάκι και μετά τον έβαλε στη ζωή της!

Σε ενδιαφέρει