Europa League: Πρέπει να το χτυπήσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Το σνομπάρισμα των ελληνικών συλλόγων στο Europa League δεν έχει εξήγηση.
Europa League: Πρέπει να το χτυπήσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Το γεγονός πως οι ελληνικές ομάδες δεν χρησιμοποιούν τους καλύτερους παίκτες τους στα ματς του Europa League, αλλά τους κρατάνε εκτός για να είναι ξεκούραστοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, απλά με ξεπερνάει.

Να το κάνει η Μίλαν που έχει πάρει ένα σάκο ευρωπαϊκά τρόπαια, να πω ναι. Να το κάνει η Τσέλσι, πάλι θα το καταλάβω. Αλλά μπας και έχουν πάρει καμιά δεκαριά τρόπαια οι ελληνικές ομάδες και δεν το χω καταλάβει;

Δες τη συνέχεια του άρθρου και διάβασε γιατί οι ελληνικές ομάδες πρέπει να κυνηγήσουν το τρόπαιο στο Europa League…

Καταλαβαίνω πως θέλουν να πάρουν το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση. Σκεφτείτε τα οφέλη που μπορεί να έχει ένας ελληνικός σύλλογος από την κατάκτηση ενός τροπαίου στην Ευρώπη.

Καταρχήν, αυτόματα γίνεται ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, ακόμη κι αν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει πάρει πολλούς τίτλους. Κατά δεύτερον, γίνεται πόλος έλξης για μεγάλους παίκτες από την Ευρώπη, που θα θέλουν να παίξουν σε μια ευρωπαϊκή τροπαιούχο ομάδα.

Αυτόματη συμμετοχή στο Champions League, ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις στο εθνικό σου πρωτάθλημα και φυσικά, τεράστια οικονομικά οφέλη, αφού η ομάδα που παίρνει το Europa θα βγάλει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή, πως από ελληνική ομάδα θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή και θα βλέπει αφ΄υψηλού τις υπόλοιπες.

Πρέπει να το απαιτήσουν οι οπαδοί τους όμως, να το δώσουν να το καταλάβει η διοίκηση και οι παίκτες. Όμως, δύσκολο μου φαίνεται, αφού… κάλλιο πρώτος στο χωριό!

Σε ενδιαφέρει