Πώς ο Μάικ Τάισον έβγαλε 8,7 εκατ. δολάρια σε 3 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο

Πριν από 19 χρόνια, ο Μάικ Τάισον έδωσε την πρώτη του μάχη μετά τη φυλάκισή του, επικρατώντας σε έναν αμφιλεγόμενο αγώνα του Όρλιν Νόρις, έπειτα από μόλις έναν γύρο.
hqdefault

Μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Μάικ Τάισον δημιουργείται αυτομάτως ένας μύθος.

Καμία επαφή να μην έχει κάποιος με τον χώρο της πυγμαχίας και ιδιαίτερα του μποξ, ο Αμερικανός είναι παγκοσμίως γνωστός, όχι μόνο για τα κατορθώματά του εντός ρινγκ, αλλά κυρίως εκτός αυτού, αφού η ζωή του ήταν αυτό που λέμε βίος και πολιτεία.

Μία σελίδα στην πολυτάραχη ζωή του «γράφτηκε» πριν από ακριβώς 19 χρόνια, όταν αναμετρήθηκε στις 23 Οκτωβρίου με τον Όρλιν Νόρις, αφού εκτός από το ότι ήταν ο πρώτους αγώνα μετά την τετράμηνη φυλάκισή του, η διαδικασία διήρκεσε μόλις για έναν γύρο.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Τον Ιανουάριο του 1999 και μετά τη νίκη του επί του Φρανσουά Μπότα, ο Μάικ Τάισον καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση λόγω ξυλοδαρμού δύο μοτοσικλετιστών στην Ιντιάνα. Τελικά, λόγω… καλής διαγωγής ο πασίγνωστος μποξέρ θα εκτίσει μόλις τέσσερις μήνες και θα αφεθεί οριστικά ελεύθερος στις 4 Ιουνίου. Με την επάνοδό του στη φυσιολογική ζωή, άρχισε εντατικές προπονήσεις στην Αριζόνα, καθώς υπάρξουν ανακοινώσεις ότι θα παλέψει με τον Όρλιν Νόρις στις 23 Οκτωβρίου.

Τελικά, ο αγώνας θα διαρκέσει μόλις έναν γύρο. Ή πιο σωστά έναν γύρο και ένα δευτερόλεπτο, καθώς αυτό το ένα δευτερόλεπτο καθόρισε την τελική έκβαση της μονομαχίας. Με το κουδούνι της λήξης του πρώτου γύρου, ο διαιτητής έσπευσε να χωρίσει τους δύο μποξέρ, αλλά ο Τάισον έριξε ένα κροσέ στον Νόρις, σωριάζοντας τον στο ρινγκ. Αυτός σηκώθηκε σχετικά άμεσα, με τον Τάισον να δέχεται ποινή δύο πόντων, λόγω του χτυπήματός του εκτός χρόνου.

Με το χτύπημα στο καμπανάκι για τον δεύτερο γύρο, ο Νόρις δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του στη γωνία ζητώντας έξτρα χρόνο, με τον ίδιο λίγο αργότερα να λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού στο γόνατο, αποτέλεσμα της πτώσης του.

Φανερά απογοητευμένος ο Τάισον, παρά τη νίκη του έστω και με αυτόν τον τρόπο, κατηγόρησε για «θέατρο» του Νόρις, αφού δεν ήθελε να ηττηθεί κανονικά στο ρινγκ ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δικαστικοί αγώνες των δύο για την αμοιβή. Τελικά, ο Τάισον «καρπώθηκε» 8,7 εκατ. δολάρια με τον Νόρις να ζητά αποζημίωση χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Σε ενδιαφέρει